in

Poreč raspisao natječaj za učeničke stipendije koje iznose 600 i 1.200 kuna

Ilustracija/Porečka mladež

U školskoj/akademskoj 2019./2020. godini Grad Poreč dodijelit će pet stipendija učenicima srednjih škola, od kojih se dvije financiraju iz sredstava socijalnog programa.

Jedna učenička stipendija dodijelit će se učeniku koji se školuje za deficitarno zanimanje. Deficitarna zanimanja za akademsku 2019./2020. godinu su medicinska sestra i medicinski tehničar.

Visina učeničkih stipendija iznosit će mjesečno 600 kuna, potom za deficitarna zanimanja 1.200 kuna, a isto toliko iznosit će mjesečna stipendija po socijalnom programu.

Podsjetimo, Poreč dodjeljuje najveće stipendije svojim učenicima i studentima, otkrilo je istraživanje koje je proveo specijalizirani portal gradonacelnik.hr na 116 hrvatskih gradova. I dok po istraživanju studentske stipendije dodjeljuje 110 gradova uključenih u istraživanje, učeničke dodjeljuje samo 73, a Poreč se u obje kategorije pozicionirao kao grad koji dodjeljuje najveće stipendije za učenike i studente.

Naime, Poreč svake godine stipendira stotinjak učenika i studenata, za što se izdvaja oko milijun kuna. Visina stipendija varira od 600 do 1.200 kuna za učenike, odnosno, od 800 do 1.600 kuna za studente, a stipendije se dodjeljuju po socijalnom programu, deficitarnim zanimanjima te uspjehu i ostvarenim bodovima.

Natječaj za studentske stipendije raspisat će se u listopadu.

VALAMAR TERRA MAGICA: u Rabac u nedjelju stižu biciklisti iz cijele Europe

VRSAR: Sanira se cesta prema Kapetanovoj stanciji