in

VALAMAR TERRA MAGICA: u Rabac u nedjelju stižu biciklisti iz cijele Europe

Rabac će ovog vikenda ponovno biti domaćin atraktivne međunarodne MTB utrke Valamar Terra Magica koja svake godine dovodi sve veći broj biciklista. Brdski biciklisti, profesionalci i rekreativci, okupljaju se svake godine na utrci Valamar Terra Magica kako bi iskoristili jedinstvenu priliku i na biciklu istražili ljepote istarske obale.

U nedjelju, 15. rujna, na rasporedu je MTB XC maraton, ujedno i XCM kup Hrvatske te UCI C3 kategorija s tri staze na raspolaganju: 20, 48 i 70 km. A svaka od staza uključuje uživanje u čarima istarskih makadama i usamljenih puteljaka koji vijugaju uz more uz istovremeno divljenje jedinstvenom pogledu na panoramu Istre i Kvarnera.

Start utrke je u 10.30 sati s trga TUI Family Life Bellevue Resorta gdje će u 15.30 biti i proglašenje pobjednika utrke te proglašenje pobjednika kupa Hrvatske i dodjela nagrada.

Inače, Terra Magica je jedna od tradicionalnih utrka koje su postavile Istru na mapu brdskog biciklizma. Započela je kao etapna utrka u okolici Poreča i Pazina, zatim se selila po Istri, a naposlijetku ustalila u Rapcu, u formi MTB maratona. Treći put zaredom utrku organizira medulinski klub Adrenalina, iskusni organizator biciklističkih utrka, a glavni sponzori su Turistička zajednica Labin – Rabac i Valamar Riviera koja osigurava smještaj sudionika u objektima u Rapcu.

Više informacija o utrci dostupno je na službenoj web stranici www.vtm.bike i Facebook stranici Valamar Terra Magica.

SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI: U subotu u Novigradu pokazna vježba kako pomoći nakon tučnjave navijačkih skupina, prometne nesreće, olujnog nevremena...

SVJETSKI DAN PRVE POMOĆI: U subotu u Novigradu pokazna vježba kako pomoći nakon tučnjave navijačkih skupina, prometne nesreće, olujnog nevremena…

Poreč raspisao natječaj za učeničke stipendije koje iznose 600 i 1.200 kuna

Poreč raspisao natječaj za učeničke stipendije koje iznose 600 i 1.200 kuna