in

POREČ: U novoj školskoj godini čak devet razreda prvašića

Prvašići u Talijanskoj školi Bernardo PArentin

Učenici devet prvih razreda sjelo je ove godine po prvi put u porečke školske klupe. Njih 70 učinilo je to u Osnovnoj školi Poreč i pripadajućoj područnoj školi u Žbandaju, 67 u Osnovnoj školi Finida i pripadajućoj područnoj u Novoj Vasi te 13 u Talijanskoj osnovnoj školi Bernardo Parentin. Ukupno je u tri porečke osnovne škole danas na nastavu krenulo 1.344 učenika, a osiguran je i produženi boravak za sve zainteresirane, za čiju je organizaciju i financiranje zadužen Grad Poreč.

OŠ Žbandaj

Već tradicionalno, sve je porečke prvašiće obišao i porečki gradonačelnik Loris Peršurić, zajedno s ravnateljicama Marijom Mufić Santin i Anitom Sijerković Radin, te gradskom pročelnicom za društvene djelatnosti Vesnom Kordić.

OŠ Nova Vas

– Kretanje u školu znači otvaranje velike, nove stranice u vašim životima i na meni je da vam zaželim mnogo sreće, znanja i lijepih uspomena, a učiteljicama ćemo podijeliti i prigodne poklone kako bi početak novog razdoblja u vašem životu bio što ljepši, ugodniji i zabavniji.

OŠ Finida

Kao roditelj osnovnoškolca, želim vam, dragi roditelji, puno sreće ali i strpljenja. Znam da je vama danas jednako uzbudljivo, ali budite bez brige, u sigurnim su rukama i pozitivnom okruženju u kojem će kvalitetno rasti, rekao je Peršurić.

OŠ Poreč

Prigodni program su priredili učenici starijih generacija, nakon čega je izvršena prozivka svih prvašića, zajedničko slikanje, nakon čega su se svi s učiteljicama uputili u školske klupe. U trećoj osnovnoj školi u gradu, Talijanskoj osnovnoj školi Bernardo Parentin, prvašićima su dobrodošlicu poželjeli ravnateljica Ester Zarli i zamjenik gradonačelnika Ugo Musizza.

Poreč je grad koji već godinama upisuje veliki broj prvašića u svoje razrede, što potvrđuje činjenicu da se radi o gradu s najmlađim stanovništvom u Istri, s pozitivnim demografskim kretanjima, koji svojoj djeci želi osigurati jednake, visoke uvjete za obrazovanje – što je i postignuto otvorenjem novoizgrađenih škola na Finidi i u Žbandaju, te jednosmjenskom nastavom za svu porečku djecu.  Idući prioriteti su obnova škole u Novoj Vasi i uređenje Osnovne škole Poreč.

TAR-VABRIGA: Svečani prijem za 29 prvašića

Općina Tar-Vabriga objavila natječaj za stipendije