in

POREČ: Upiši poljoprivrednu školu – proizvodi hranu i brini se o okolišu!

Poljoprivreda je u Istri oduvijek bila jedna od najvažnijih gospodarskih djelatnosti i glavnih izvora dohotka lokalnog stanovništva. Bavljenje suvremenom poljoprivredom danas je nezamislivo bez posjedovanja određenih znanja i vještina. Također, poljoprivreda može biti uspješna i održiva jedino ako se njome bave mladi ljudi.

Međutim, trendovi u našoj poljoprivredi nisu najbolji – veliki udio poljoprivrednih površina se ne koristi, broj poljoprivrednih gospodarstava se smanjuje, a nizak je i udio mladih nositelja poljoprivrednih gospodarstava – svega 15% nositelja je mlađe od 40 godina.

Stoga su u Institutu za poljoprivredu i turizam Poreč pokrenuli projekt „Upiši poljoprivrednu – proizvodi hranu i brini se o okolišu“ kojeg su podržali Grad Poreč i Istarska županija.

Cilj je da se na informativan i poticajan, ali nadasve realan način učenicima osmih razreda predstavi važnost poljoprivrednog obrazovanja i mogućnosti zapošljavanja, kao i napredovanja nakon završetka srednje poljoprivredne škole.

Više informacija o ovoj temi kao i iskustva mladih i uspješnih poljoprivrednika koji su završili srednju poljoprivrednu školu u Poreču možete naći na  http://upisipoljoprivrednu.iptpo.hr/

Nacionalni stožer: 54 nova slučaja u 24 sata, preminula još jedna osoba

FUNTANA: Predstavljanje knjige “Anton Štifanić Nini – Prekinute vizije”