in

POREČ: Uspjeh Magdalene Glavaš na državnom natjecanju iz njemačkog jezika

3. mjesto na državnom natjecanju iz znanja njemačkog jezika za SŠ Mate Balote Poreč

Od 4. do 6. svibnja u Zadru je održano državno natjecanje iz njemačkog jezika. SŠ Mate Balote je u kategoriji 1 predstavljala Magdalena Glavaš, učenica drugog razreda jezične gimnazije zajedno sa svojom mentoricom profesoricom Patriciom Baf Bratović. Natjecanju je prisustvovala ukupno 61 osnovna i srednja škola iz Republike Hrvatske, a u kategoriji 1 se natjecalo 12 škola: Grad Zagreb, Varaždinska, Splitsko-dalmatinska, Vukovarska-srijemska, Koprivničko-križevačka, Osječko-baranjska, Međimurska, Virovitičko-podravska i Primorsko-goranska županija.

U tri dana su provjeravane sve 4 vještine znanja prema europskom referentnom okviru: razumijevanje pročitanog, razumijevanje slušanja, pisani izričaj (esej) i usmena komunikacija s naglaskom na interakciju.

Balotina Magdalena Glavaš u vrlo jakoj konkurenciji zauzela je treće mjesto, a do drugog mjesta ju je dijelio samo jedan bod. Dobar je to pokazatelj izvrsnog rada s učenicima, a koliko je SŠ Mate Balote privlačna i osmoškolcima govori činjenica koju smo saznali od prof. Tiane Orihovac Knezoci iz OŠ Tar-Vabriga da je njezinoj učenici (ovogodišnjoj državnoj prvakinji iz znanja njemačkog jezika) najveća motivacija za uspjeh bila izravni upis u „Balotu“.

Iz Balote nam također poručuju i da je ugodno čuti da njihovi bivši učenici imaju prednost kod zapošljava u velikim turističkim poduzećima jer, kako vele, prvo pitanje na informativnom razgovoru redovito glasi: „Govorite li njemački?“

A, iz Balote poručuju: Wir in Balota sprechen Deutsch.

Božo Kirin i Alen Klabot - Foto Policijska uprava istarska

Alen Klabot novi načelnik Policijske uprave istarske

Foto Grad Poreč

Gradu Poreču uručen certifikat “Grad za mlade”: Uskoro otvorenje novog Kluba za mlade