in

Gradu Poreču uručen certifikat “Grad za mlade”: Uskoro otvorenje novog Kluba za mlade

Foto Grad Poreč

Na prigodnoj svečanosti održanoj 9. svibnja u Zagrebu Gradu Poreču dodijeljen je certifikat „Grad za mlade“ za razdoblje od 2022. do 2025. godine. Titulu koji dodjeljuje Udruga gradova u Republici Hrvatskoj preuzeo je porečki gradonačelnik Loris Peršurić. Ovo priznanje dodjeljuje se gradovima koji predano rade na stvaranju uvjeta za kvalitetan život te osobni i profesionalni rast svojih mladih.

Na svečanoj dodjeli, priznanja su im dodijelili predsjednik Udruge gradova u RH, Željko Turk, i državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade, Željka Josić.

Uz Poreč titulu Gradovi za mlade dobili su Križevci i Pregrada.

Podsjetimo, odluku o dodjeli titule „Grad za mlade“ donijelo je Povjerenstvo za dodjelu certifikata sastavljeno od devet članova, predstavnika relevantnih organizacija i institucija s iskustvom rada s mladima među kojima su predstavnici Središnjeg državnog ured za demografiju i mlade, Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, Agencije za mobilnost i programe EU, Mreže mladih Hrvatske, Saveza društava Naša djeca i Udruge gradova u RH.
Certifikat “Grad za mlade” dodjeljuje se onim gradovima  koji su zadovoljili sve potrebne kriterije odnosno najmanje 50 posto kriterija u svakom od osam tematskih područja (Participacija, Demografski poticaji i mjere, Zapošljavanje, Mobilnost, Zdravlje i sport, Rad s mladima i kultura, Obrazovanje i informiranje) te ukupni postotak ovisno o broju stanovnika (do 10 tisuća – 60 posto, do 35 tisuća – 70 posto, više od 35 tisuća – 80 posto).

Vrijedno priznanje zaslužio je i Grad Poreč, jedan od najboljih gradova za život u Hrvatskoj koji svojim dosljednim trudom na poboljšanju kvalitete života stanovnika kontinuirano podiže letvicu i ostalim jedinicama lokalne samouprave.

“Poreč je po prosjeku godina stanovništva najmlađi grad u Istri i jedan od gradova s najviše zaposlenih ispod 30 godina, tako da je dobivanje Certifikata „Grad za mlade“ za nas potvrda kontinuiranog rada za mlade i s mladima. Došla je u pravom trenutku jer smo upravo pred početkom javne rasprave o Lokalnom programu za mlade 2022.-2026., kao i otvaranju Kluba za mlade. Istovremeno, on nas i obvezuje da stalno, kroz suradnju s mladima, osmišljavamo nove projekte i programe koji će mladima u našem gradu dodatno olakšali svakodnevni život kroz sva tematska područja” – rekao je Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča.

Izvor Grad Poreč

POREČ: Uspjeh Magdalene Glavaš na državnom natjecanju iz njemačkog jezika

Foto Stolnoteniski klub Vrsar

VRSAR: Stolnotenisači na državnom prvenstvu