in

POREČ: Velik porast broja učenika u TUŠ-u A. Štifanića, aktivni u raznim projektima

Foto Grad Poreč

Gradonačelnik Poreča, Loris Peršurić, posjetio je Turističko-ugostiteljsku školu Antona Štifanića i izrazio ponos što je škola smještena u Poreču. Istaknuo je da je škola dom talentirane, vrijedne i marljive djece te posvećenih profesora koji ih pripremaju za ulazak na tržište rada. Učenici i profesori pripremili su prezentaciju svojih projekata i demonstrirali svoje ugostiteljske i kuharske vještine kako bi gostima predstavili širinu njihovih aktivnosti.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Unatoč tome što Grad Poreč nije osnivač srednjih škola na svom području – tu ulogu ima Istarska županija, gradonačelnik je istaknuo kako škole u gradu uvijek imaju partnerstvo i podršku Grada. Zahvaljujući izvrsnoj suradnji, učenici i profesori redovito sudjeluju u brojnim gradskim manifestacijama, uključujući Slatko jutro tijekom Adventa i uskršnje događaje. Također, pripremaju jela i slastice za velike sportske manifestacije i prijeme.

Grad je tijekom proteklih godina financirao različite projekte, uključujući obnovu dvorišta škole, postavljanje vanjskih tribina, podršku Godišnjim susretima AEHT-a, financiranje profesora talijanskog jezika, potporu za sudjelovanje na međunarodnim strukovnim natjecanjima i projektu “Konobar-ambasador svoga Grada/Il camariere come ambasciatore della propria Citta” s godišnjim iznosom od 15.300 eura. Na sastanku s profesorima, učenicima i ravnateljicom raspravljalo se o drugim potrebama u kojima Grad može pomoći unutar svojih mogućnosti.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Ravnateljica škole, Tatjana Gulić Pisarević, istaknula je da je broj učenika u školi porastao za gotovo 20% u proteklim godinama i da veseli pojačani interes za strukovna zanimanja. Škola je iznimno aktivna u provedbi različitih projekata, uključujući sudjelovanje i domaćinstvo na natjecanjima i smotrama na regionalnoj i nacionalnoj razini, sudjelovanje u Erasmus programima, promoviranje smanjenja upotrebe jednokratne plastike te ostale aktivnosti u sklopu Eko dana, budući da škola nosi titulu Eko-škole. Također organiziraju Dane otvorenih vrata za zainteresirane učenike i roditelje te stručna putovanja. Ponosni su što svojim doprinosom mogu obogatiti velika događanja u svom gradu.

Učenici različitih razrednih odjela, poput 2.HTT, 1. kuhara, 3. kuhara, 3. konobara, 3. slastičara i 2. THK, pripremili su prezentaciju svojih aktivnosti i sezonskih jela koja pripremaju. To uključuje hladno predjelo istarskih narezaka i sireva, poširana jaja u umaku od kestena i sira, dinstanu junetinu s pireom od bundeve i pečenim krumpirima, te fritule. Prezentacije su zajednički pripremili stručni učitelji Tanja Radetić Zidarić, Sebastian Mileša, Sanja Pilato, Biserka Udovičić, te profesorice Stela Stojnić i Ljiljana Badrov Frleta, piše u priopćenju Grada Poreča.

Foto BBK Veli Jože Poreč

Porečani iz BBK Veli Jože izvrsni na natjecanju u fitnessu i bodybuildingu Sport Festa

Foto Istarska županija

POREČ: EU fondovi snažan motor u razvoju Istarske županije