in

POREČ: Vilijana Šugar dobitnica nagrade Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga

Vilijana Šugar

Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga i ove godine dodijelilo je godišnje nagrade a u Umjetničkoj školi Poreč su iznimno sretni i ponosni što je ovogodišnju Godišnju nagradu HDGPP-a dobila njihova učiteljica harmonike i solfeggia Vilijana Šugar.

Nagrade su dodijeljene prilikom Svečanosti i koncerta povodom Dana HDGPP-a u dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, 17. prosinca 2019. godine. Učiteljica Vilijana Šugar zaposlena je u Umjetničkoj školi Poreč od 1986. godine. Prijašnjih godina učiteljica Vilijana predavala je početnički solfeggio, klavir, teoriju glazbe, komornu glazbu te vodila glazbeni vrtić, a trenutno predaje solfeggio i harmoniku. Osim što učiteljica Vilijana aktivno sudjeluje svake godine u organizaciji manifestacije „Dani harmonike“ u suradnji s harmonikaškim odjelom škole i pohađa seminare i predavanja s ciljem stručnog usavršavanja, važno je istaknuti njezin izuzetno kvalitetan rad s učenicima što je prepoznalo i Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga.

Profesorica Šugar redovito s učenicima sudjeluje na seminarima te postiže zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima. Ima stotinjak osvojenih nagrada, od čega 49 prvih nagrada te nekoliko apsolutnih pobjeda i posebnih nagrada. Njezini učenici nastupaju na raznim festivalima, promocijama, značajnim proslavama i svečanim sjednicama Grada Poreča i Istarske županije. Često toliko motivira učenike i predano radi da neki njezini učenici na kraju šestogodišnjeg glazbenog školovanja održe samostalni koncert. Temeljem rezultata rada 2014. godine napredovala je i promovirana u zvanje učitelj savjetnik, što je obnovljeno 2019. godine.

Omiljena je u kolektivu, puna znanja i iskustva, uvijek spremna pomoći i podržati, uzor je i inspiracija svima. Djeca i roditelji vole je zbog njezinog predanog rada, ljubavi i odnosa prema djeci, glazbi i svome poslu. Stoga smo radosni zajedno s učiteljicom Vilijanom, što je njezin rad prepoznat i nagrađen od struke te je upravo ona jedna od pet učitelja u Hrvatskoj odabranih ove godine za Godišnju nagradu HDGPP-a. Godišnja nagrada za učiteljicu Vilijanu, zajedno s Nagradom za najuspješniju školu i najuspješniju ravnateljicu koja je Umjetničkoj školi Poreč dodijeljena 2018. godine, još jednom potvrđuje kvalitetu rada škole i njezinih učitelja, piše u priopćenju ravnateljice škole Sanjice Sare Radetić.

Naftni šok: Cijene benzina mogle bi skočiti na 14 ili 15 kuna

Prijenosni šalter za upravne poslove u Žminju 8. siječnja