in

Porečka učenica Eva Palman dobitnica prve nagrade na natjecanju „Istria Nobilissima“

Foto Umjetnička škola Poreč

Natjecanje umjetnosti i kulture „Istria Nobilissima“ 2023. posebno je važno natjecanje koje već pola stoljeća daje prostor piscima, slikarima, umjetnicima, glazbenicima i skladateljima da se afirmiraju i potvrde svoje kvalitete. Nagrada ima za cilj promicanje i afirmiranje umjetničke i kulturne kreativnosti i baštine Talijanske nacionalne zajednice Hrvatske i Slovenije.

Prvu nagradu u kategoriji „Premio giovani“ premio Adelia Biasiol, osvojila je Eva Palman, učenica šestog razreda flaute Umjetničke škole Poreč u klasi učiteljice Eni Severović. Uz klavirsku pratnju učiteljice Karle Šain, Eva je izvela djela istarskog skladatelja Nella Millottia te njemačkog skladatelja Wilhelma Poppa. Obrazloženje stručnog ocjenjivačkog suda za dodjelu nagrade Evi Palman je sljedeće: Nagrada se dodjeljuje za muzikalnu, jasnu i uravnoteženu izvedbu skladbi uz odličnu suradnju sa korepetitoricom.”

Kategorija „Premio giovani“ premio Adelia Biasiol, predstavlja kategoriju za mlade u dobi od 12 do 18 godina i obuhvaća jedinstvenu kategoriju: proza ili pjesma na talijanskom jeziku ili na jednom od narječja talijanske nacionalne zajednice; pisanje humanističkog ili znanstvenog predmeta, izrada kazališnog djela, umjetnički rad (slikarstvo, skulptura, grafika, fotografija, digitalna umjetnost), skladanje ili izvođenje glazbenog djela ili stvaranje filma.

Eva Palman više je puta nagrađivana na državnim i međunarodnim natjecanjima. Izuzetno smo ponosni na njezin napredak, trud i ljubav prema glazbi i marljivost koju pokazuje u sviranju, priopćeno je iz Umjetničke škole.

Foto Gradska knjižnica Poreč - Ured Djeda Mraza

“Od sarme i šampanjca do poljupca ispod imele” – novogodišnji kviz u porečkoj knjižnici

Foto Istarska županija

Istarska županija dodijelila više od 193 tisuće eura za jačanje digitalne transformacije