in

Porečki klaviristi nagrađeni na međunarodnom natjecanju

Vito Ćosić, Ivana Katunar i Mika Gubić - Foto ITM - Umjetnička škola Poreč

Na međunarodnom natjecanju za mlade klaviriste “Una Corda” Mika Gubić i Vito Ćosić osvojili zlatna priznanja

Glazbeni odjel pri Osnovnoj školi Milan Brozović iz Kastva bio je organizator i domaćin online Međunarodnog natjecanja za mlade klaviriste “Una Corda”. Na natjecanju su nastupili učenici osnovnih glazbenih škola podijeljenih u 6 kategorija, ukupno 54 natjecatelja i 5 klavirskih dua iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Učenici su poslali snimke svojih nastupa u periodu od 1. do 15. svibnja 2022. godine, a rezultati su objavljeni 22. svibnja.

Umjetničku školu Poreč predstavila su dva učenika – učenica 2. razreda klavira Mika Gubić, u klasi profesorice Ivane Katunar, koja je osvojila zlatno priznanje i 5. mjesto, te učenik 4. razreda Vito Ćosić, u klasi profesorice Ivane Katunar, koji je osvojio zlatno priznanje i 1. mjesto.

Njihove izvedbe procjenjivao je ocjenjivački sud koji čine renomirani glazbenici i profesori klavira: Ana Dražul, Suzana Ursić, Ivana Godec-Vinceković i Mia Elezović. U Poreču su ponosni da je već drugu godinu zaredom naša učiteljica savjetnica Suzana Ursić članica ocjenjivačkog suda na ovom važnom natjecanju, saznali smo u Umjetničkoj školi.

Foto OŠ Tar-Vabriga

TAR: Učenici razvili dječju igru u suradnji s Fakultetom informatike

Skupština 26.05.2022. - Foto Istarska županija

Sa skupštine: Županija povećala proračun za 80,1 milijuna kuna