in

Porečki maturanti posjetili Bruxelles i EU parlament

Foto SŠ Mate Balota Poreč

S višednevnog putovanja iz prijestolnice Europe – Brisela, nedavno su se vratili i time okrunili svoje četverogodišnje životno putovanje: pod zajedničkim nazivnikom – ekonomisti 4. B i brojnikom 23 divnih mladih ljudi – učenici Srednje škole Mate Balote Poreč s razrednikom Davorom Banom i profesorima.

Foto SŠ Mate Balota Poreč
Foto SŠ Mate Balota Poreč

Učenici i profesori za vrijeme boravka u Briselu imali su mogućnost razgleda grada i njegovih znamenitosti, no cilj studijskog putovanja bio je upoznati učenike s djelovanjem Europskog parlamenta, Europske unije te bolje povezanosti ekonomske i monetarne politike, a stečenim iskustvom poučiti učenike o pitanju dolaska eura na naše tržište, zatim o funkcioniranju hrvatskog turizma, zaštite okoliša, održivog razvoja te promišljanja odgovornog pristupa životnom okruženju korištenjem obnovljivih izvora energije, racionalnog upravljanja resursima, kako prirodnim tako i antropogenim.

Foto SŠ Mate Balota Poreč
Foto SŠ Mate Balota Poreč

Prof. Davor Ban također je dodao kako je susret s europarlamentarcem Toninom Piculom i našim ambasadorima bio od iznimne važnosti za iskustvo učenika, kojima je na kraju zaželio puno sreće na nadolazećoj državnoj maturi i važnim odlukama koje ih ubuduće čekaju.

Foto SŠ Mate Balota Poreč
Foto SŠ Mate Balota Poreč

Maturanti 4b ekonomisti sa svojim razrednikom, zahvaljuju se Gradu Poreču i pročelnici Vesni Kordić za sufinanciranje transfera do zračnih luka Trsta i Zagreba te uredu europarlamentarca Tonina Picule na prepoznavanju važnosti postojanja i realizacije ovakvih projekata za mladež. “Tijekom ostvarivanja ovog programa svi smo zajedno prošli određene izazove koje smo zajedništvom, trudom i međusobnim uvažavanjem nadišli stvorivši tako neizmjerno bogatstvo za cijeli život”, istaknuo je razrednik, prof. Ban.

U Novigradu otvorena izložba “Istarski pejzaži/Vedute Istriane”

Foto PR Istria Wine&Walk 2022

BUJE/BRTONIGLA: Istria Wine & Walk u Hrvatskoj nadmašio sva očekivanja