in

Porečki RASPLESANI RAZREDI: Sedmaši i osmaši plešu na Trgu slobode 20. svibnja

Ilustracija

U povodu nacionalnog Dana zdravih gradova, 20. svibnja, na porečkom Trgu slobode od 9.30 do 10 sati nastupat će 10. jubilarna generacija djece porečkih 7. i 8. razreda, koja u autorskom porečkom preventivnom projektu u svojim osnovnim školama svladavaju plesne vještine klasičnih i latino američkih plesova.

Deseta generacija porečkih osnovnoškolaca nastupat će na Trgu slobode i demonstrirati plesne vještine naučene u porečkom preventivnom projektu Osnaživanje djece kroz ples – „Rasplesani razredi”.
Nastupat će oko 300-tinjak djece svih 7. i 8. razreda koji su uključeni u preventivni projekt „Raspelsani razredi“ – OŠ Poreč, OŠ Finida  i TOŠ B. Parentin, priopćeno je iz Grada Poreča.

Ovaj jedinstven projekt omogućava čitavim generacijama porečke djece da u svojim školama uz svoje razrednike, osim standardno propisanog gradiva, već desetu godinu za redom usvajaju plesne vještine kao zdrav životni izbor, način za osnaživanje socijalnih kontakata, prevladavanje socijalnih razvojnih i drugih strahova i barijera.  Mladima je ples prihvatljiv način zabave, poticanja komunikacije, diskretan put za jačanje samopouzdanja, a  daje mogućnost za zabavu kroz pokret i tjelesnu koordinaciju u doba sjedilačkog načina života. Projekt ima preventivni karakter, a nosi naziv Osnaživanje djece kroz ples- Rasplesani razredi.

Nastao je kao autorski zaštitni preventivni projekt usmjeren djeci završnih razreda osnovne škole u suradnji stručne službe OŠ Poreč i stručnog tima psihologa i liječnika Zdravog grada Poreč te ga timovi porečkih škola i Zdravog grada svih godina realiziraju i prate. Realizaciju ovog stručnog projekta, svih 10 godina, omogućava i financijski podupire za djecu Poreča Grad Poreč-Parenzo kao nad standard zaštite djece i mladih u našem gradu, kroz program lokalnog projekta Zdravi grad.

Posljednjih godina projekt u manjem dijelu sufinancira i  Istarska županija u sklopu svog Plana za zdravlje podržavajući njegov razvoj kao preventivnog model programa za Istru u okviru IŽ prioriteta  – zaštita mentalnog zdravlja, djece, mladih i obitelji.

Nakon plesne prezentacije svi porečki učenici 5.,6., 7. i 8. razreda nastavit će obilježavanje Dana Zdravih gradova sportskim danom, odnosno hodanjem i tjelovježbom na otvorenom pod motom „živjeti zdravo“ na hodačkoj trasi od Trga slobode do sportskih terena hotela Galijot i natrag.

PRVAŠIĆI iz TARA osvojili 3. mjesto na školskom sportskom natjecanju u Rovinju!

Otvoreni upisi u LJETNI KAMP Društva Naša Djeca Vrsar