in

PRVAŠIĆI iz TARA osvojili 3. mjesto na školskom sportskom natjecanju u Rovinju!

Učenici prvog razreda Osnovne škole Tar – Vabriga sudjelovali su jučer, 15. svibnja, na ekipnom Županijskom natjecanju Školskog sportskog društva OŠ – sportski poligon „Veli Jože“ u sportskoj dvorani Valbruna u Rovinju. Osvojili su 3. mjesto i kući donijeli pehar i medalje, čemu su se mališani jako obradovali.

Kako je ispričala učiteljica Anamarija Kodnik Circota, ekipa se sastoji od 10 natjecatelja i to 5 djevojčica i 5 dječaka. Cilj je skupine u što kraćem vremenu odraditi sastavljeni poligon koji su učenici uvježbali na satima tjelesne kulture i u sportskoj skupini.

Dužina poligona je 40 metara i ima 8 zadataka. Kako je pojasnila učiteljica, nakon starta trebalo je napraviti kolut naprijed, trčati cik cak između stalaka, pretrčati švedsku klupu, proći kroz okvir švedskog sanduka, uzeti medicinku i voditi je rukom oko postavljenih stalaka, sunožno naskočiti na odskočnu dasku i skok u vis preko prepone, četveronoške obilaziti pet stalaka i na 8 m od mete uzeti lopticu i gađati metu, trčati dijagonalno do starta i dodirnuti rukom sljedećeg suigrača koji ponovno odradi cijeli poligon dok svi učenici ne završe.

-Na natjecanju je sudjelovalo mnoštvo učenika iz različitih dijelova Istre, svi su se odlično zabavili, a naš je rad i upornost i nagrađen. Bilo je to jedno prelijepo, izazovno iskustvo s najmlađim natjecateljima, ispričala nam je učiteljica Kodnik Circota.

MUP-ove FIKSNE KAMERE neće imati prometne znakove upozorenja o njihovoj prisutnosti – Evo kako to policija objašnjava

Porečki RASPLESANI RAZREDI: Sedmaši i osmaši plešu na Trgu slobode 20. svibnja