in

Porečki učenici treći u finalu Turističkog laboratorija FET-a

Učenici porečke škole, sudionici Turističkog laboratorija - Foto FET

Jučer je na pulskom Fakultetu ekonomije i turizma održano veliko finale prvog izdanja Turističkog laboratorija u sklopu projekta KLIK Pula – RCK. Čestitke pobjednicima – timu AQUAPLACE iz Ekonomske škole Pula, potom iz iste škole drugoplasiranom timu ISTRIJANA, te trećeplasiranim učenicima iz porečke Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića koji su nastupili ka tim ETNO SELO ISTRA.

Kako je objavio FET, zahvaljuju još i Ugostiteljskoj školi iz Opatije te Talijanskoj srednjoj školi “Dante Alighieri” na sudjelovanju, te stručnom žiriju u sastavu Kristina Afrić Rakitovac, Violeta Šugar i Denis Prenkaj.

Kako je objavio FET na svojim web stranicama, u petak, 6. svibnja, u sklopu provedbe projekat “KLIK Pula – Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma Pula” započelo je prvo izdanje Turističkog laboratorija. Turistički laboratorij je koncept edukativnog natjecanja učenika srednjih škola koje omogućuje učenicima da kroz timski rad probude svoju kreativnost koja će im pomoći prilikom kreiranju vlastite poduzetničke ideja. Cilj je razviti poduzetnički duh i kreativnost kod mladih, te poticati poduzetništvo kroz samozapošljavanje i jačanje kompetencija.

U prvom izdanju Turističkog laboratorija sudjelovali su Hotelijersko-turistička škola OpatijaTurističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića PorečEkonomska škola Pula te Talijanska srednja škola “Dante Alighieri” Pula. Ukupno 8 timova natjecalo se za pobjednika prvog izdanja Turističkog laboratorija.

Svi sudionici Turističkog laboratorija - Foto FET
Svi sudionici Turističkog laboratorija – Foto FET

Bilo je i edukacija prije toga, pa su tako na prvoj edukaciji učenici imali priliku poslušati predavanja na temu “Ugostiteljstvo i turizam – trendovi nove konkurentnosti” te “Ekonomija dijeljenja u turizmu”. U drugom dijelu programa učenici su kroz predavanje dr. sc. Adriane Galant na temu “Poduzetnička ideja” dobili korisne informacije i upute o tome kako formirati svoju poduzetničku ideju koristeći teorijski pristup i praktični dio uz korištenje tehnika kreativnog mišljenja. Za sve sudionike poslije je organizirano upoznavanje sa Sveučilištom Jurja Dobrile u Puli, druženje te ručak u Studentskom restoranu.

Nakon toga nastavili su s drugom edukacijom u nizu koja je obuhvatila razradu poduzetničke ideje uz prethodno utvrđivanje kriterija izvedivosti i isplativosti.

Izvor – Tekst i fotografije Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” Pula

FUNTANA: Obavijest o dezinsekciji komaraca

OBAVIJEST – Upisi u porečku OŠ Finidu za prvašiće