in

Prva promocija studenata kreativnog menadžmenta i politehnike Istarskog veleučilišta

Jučer je održana prva promocija studenata županijske ustanove Istarskog veleučilišta u Istarskom narodnom kazalištu u Puli.

U punoj velikoj dvorani INK-a, osim velikog broja članova obitelji, prijatelja i uzvanika, sudjelovalo je i pristupilo svečanom činu 94 diplomanata kojima je ovaj dan i bio posvećen. Diplomanti su iz redova stručnih specijalista kreativnog menadžmenta u procesima, stručnih prvostupnika inženjera politehnike te stručnih pristupnika politehnike. Bio je ovo vrlo važan i emotivan dan za sve prisutne u kazalištu.  Svečani čin promocije studenata važan je korak kako za svakog pojedinog studenta koji je uspio uz sva odricanja i napore privesti kraju jedan životni ciklus, tako i za njihovu obitelj, i širu zajednicu koja se obogaćuje ljudima punima znanja i novim poslovnim vještinama.

U ime osnivača Istarskog veleučilišta – Istarske županije, brojnom skupu obratio se predsjednik Upravnog vijeća dr. sc. Daglas Koraca.

-Danas ste dobili u ruke diplome iza kojih stoji puno rada, puno truda. Dokazali ste da možete, dokazali ste da znate, dokazali ste predanost, upornost, marljivost i čestitam vam svima na ovom velikom uspjehu. Ovo je ujedno i uspjeh Istarskog veleučilišta i njihovih profesora koji su davali najbolje od sebe da krenete u poslovni ali i privatni život na jedan drugačiji i puniji način jer znanje je najveće bogatstvo, naglasio je Koraca.

Nadalje je Koraca naglasio kako je stjecanje diplome prekretnica na životnom putu svakoga člana akademske zajednice. U konačni cilj, dobiti diplomu koja je rezultat njihovog znanja, utkano je puno osobnog rada i truda. Velik je ulog i rad uložen od strane same institucije koja je nastojala biti uz svakog pojedinog studenta do samog kraja, današnjeg svečanog čina.  Oni su nastojali na studente prenijeti sva znanja koja će studenti ponijeti sa sobom za cijeli život.

Istarsko veleučilište nastavlja svoj razvojni put, jačanjem postojećih i stvaranjem novih studijskih programa u suradnji s vodećim tvrtkama i institucijama u regiji te uz podršku svog osnivača postaje spona koja će povezivati studentsku zajednicu i gospodarstvo.

Diplomantima i gostima obratio se i v.d. dekan dr.sc. Boris Marjanović koji je s ponosom istaknuo važnost ove prve promocije Istarskog veleučilišta.

-Dugi niz godina težili smo da ova institucija postane veleučilište te smo u taj cilj uložili puno truda i rada. Novi početak i prekretnica u 2019. godini stvorili su uvjete za buduće studente Istarskog veleučilišta. Pred nama je novo vrijeme koje će donijeti kvalitetu u edukativnom sustavu za naše studente, profesore, grad, ali i cijelu županiju te Hrvatsku, rekao je Marjanović.

Nadalje je uputio poruku diplomantima kako smo svjedoci velikih promjena u gospodarskom okruženju što neminovno utječe i na Istarsko veleučilište kao jednu visokoškolsku instituciju koju isto očekuju stalne promjene i prilagodbe kako bi studentima pružali najbolju edukaciju i još bolju mogućnost za zapošljavanje.

Nakon održanog uručivanja i zajedničkog pjevanja, zbora i diplomanata,  pjesme GaudeamusIgitur, uslijedilo je druženje diplomanata i gostiju.

U nastavku donisimo imena diplomanata Istarskog veleučilišta u 2019. godini:

Diplome stručnog specijalista kreativnog menadžmenta stekli su:  

Nino Basara, Kristian Batelić, Zvonimir Brkljača, Dalibor Cetina, Karmen Cunjac, Marina Črnac, Dragica Dorić, Marin Draščić, Aleksander Fabriš, Suzana Gjurić, Igor Hal, Milić Jagrović, Mauro Kalčić, Loretta Krota, Iva Mirković, Senka Obšivač, Danijel Poropat, Elvis Prenc, Goran Surina, Nataša Višković, Branko Zulijani, Karla Živolić Višković.

Titulu stručnog prvostupnika inženjera politehnike stekli su:

Neven Badurina,  Marko Bako, Vedran Božić, Tajana Buljat, Mihael Cetina, Vedran Dundović, Zlatko Frančula, Mauro Gonan, Sebastjan Grabar, Oliver Išić, Saša Jurić, Ivan Katarinčić, Bernard Klančar, Darko Krušvar, Andrej Kuhar, Janja Ličanin Vasić, Daniel Mauša, Vedran Milekić, Pero Miljuš, Dejan Pančur, Josip Pavli, Marin Prodan, Stojan Rupena, Adis Šabić, Damir Šestak, Neven Špadić, Entoni Udovičić.

Stručni pristupnici politehnike postali su:

Ivan Antić, Damir Benčić, Massimo Bileta, Minja Adriana Bilić, Andrej Bolkovi, Tristan Brnelić, Rene Buić, Alen Celega, Ivan Cerovac, Kristijan Cetina, Eduard Cinkopan, Karlo Crljenica, Davide Dapas, Goran Doblanović, Tomislav Galant, Leon Garbac, Ivan Gortan, Stjepan Grgin, Nikola Ivančić, Roger Juršić, Anes Kauković,  Gordan Krajcar, Ariana Kuzma, Sergio Matošević, Miralem Mešanović, Igor Mrkić, Alen Oharek, Alen Papišta, Robert Perkat, Robert Pervan, Bojan Petrović, Patrik Radetić, Siniša Skender, Armin Smajlović, Mateo Smoković, Damir Šabić,  Amel Šakanović , Tommy Toth, Matteo Tuljak, Sergej Turčinov, Mauricio Vareško, Luka Vranić, Sara Zilli Karlović, Vito Žufić i David Žufić.

Da bi svečanost dodjeljivanja diploma bila još potpunija i ljepša, doprinijeli su članovi Akademskog mješovitog zbora studenata Muzičke akademije u Puli pod vodstvom maestra doc. art. Domenika Briškog.

Nataša Ravnić i Marijana Liović u završnici pojedinačnog prvenstva Hrvatske

POREČ: Božićni koncert Radojke Šverko, Vladimira Babina i Riversa