in

Pulski učenici na terenskoj nastavi u Vižinadi – Obrazovanje u turizmu

Učenici Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula sudjelovali su na terenskoj nastavi koja je uključivala predavanje poduzetnika o posebnim oblicima turizma i demonstraciju rada na terenu. Terensku nastavu organizirala je HGK – Županijska komora Pula kao jedan od partnera u EU projektu KLIK Pula, nositelj kojega je upravo škola u Puli. Budućim hotelijersko-turističkim tehničarima na taj je način omogućeno učenje na primjerima inovativnih proizvoda i usluga u turizmu i ugostiteljstvu.

Počevši u Vižinadi u smjeru Motovuna srednjoškolci i njihovi mentori sudjelovali su na rekreativnoj šetnji Parenzanom Pritom je Darija Čelić Trajčeski iz pulske putničke agencije Travelatico održala predavanje o agencijskom poslovanju te s praktične strane upoznala učenike s različitim vidovima turizma, posebno pustolovnim turizmom.

Uime Turističke zajednice Vižinada Lidia Legović predstavila je turističku ponudu općine te Centar za posjetitelje Maraston. Uz pomoć jedne od domaćica manifestacije Slatka Istra Laure Kešec, za učenike je upriličena radionica izrade tradicionalnih keksa –  paština. Istaknuto je kako je manifestacija spravljanja tradicionalnih slastica, jedan od ključnih motiva dolaska u Vižinadu.

Podsjetimo, svrha Centra za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma – KLIK Pula jest povećanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz unaprjeđenje obrazovne infrastrukture i provedbu programa obrazovanja. Također, naglasak se stavlja na usavršavanje i osposobljavanje ljudskih potencijala sukladno potrebama tržišta rada.

Projekt KLIK Pula provodi se u okviru Europskog socijalnog fonda (ESF) za razdoblje 2014.-2020., a partneri su: Istarska županija, Obrtnička komora Istarske županije, Arena Hospitality Group d.d., Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Maistra d.d., Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj, Uniline d.o.o., Valamar Riviera d.d., AZRRI-Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. i Grad Pula.

Izvor HGK – Županijska komora Pula

Foto KSRG Poreč

Puno medalja za porečke ritmičarke na Sirena cupu

Foto Usluga Poreč

Poreč: Uređuju se javne površine – Sadi se 8.000 zimskog cvijeća