in

TAR: Erik Paljar Počekaj i Ella Labinac izvrsni na županijskom natjecanju iz njemačkog

Foto OŠ Tar-Vabriga

I ove su godine učenici osmih razreda Osnovne škole Tar-Vabriga sudjelovali na natjecanju iz njemačkog jezika i postigli odlične rezultate. Nedavno je održano Županijsko natjecanje u OŠ Vladimira Nazora u Vrsaru koja je ove godine bila domaćin. Od ukupno 5 učenika iz 8.b razreda koji su sudjelovali na školskom natjecanju, dva su pozvana na daljnje natjecanje.

Tako su Ella Labinac i Erik Paljar Počekaj ne samo sudjelovali na natjecanju (što je samo po sebi veliko postignuće), nego su i odnijeli svatko svoju nagradu. Dok se Ella natjecala u kategoriji nastavljača tj. učenika koji njemački jezik uče od 1. razreda osnovne škole, Erik se natjecao u kategoriji učenika koji su odrasli u bilingvalnom okruženju i koji su neko vrijeme proveli u zemljama njemačkog govornog područja.

Ella je tako osvojila 3. mjesto u svojoj kategoriji, a Erik čak 1. mjesto s visokim postotkom od 96% što ga stavlja u poziciju za mogućnost sudjelovanja na državnoj razini. Popis pozvanih učenika na državno natjecanje Agencija za odgoj i obrazovanje objavljuje nakon što se objedine rezultati svih ispita drugih škola Republike Hrvatske.

Njihova mentorica Tiana Orihovac Knezoci i više je nego ponosna na njihovo znanje i postignute rezultate.

-Držimo palčeve Eriku da bude pozvan na daljnje natjecanje pa možda i on postane vlasnikom još jednog kipića – Oskara znanja, poručili su iz OŠ Tar-Vabriga.

amfetamin

Uhvatili ga kako se drogira. Evo što su mu još našli

Foto ŽKK Istra Poreč

Riječanke bolje od kuglačica porečke Istre