in

TAR: U školi održano natjecanje KLOKAN BEZ GRANICA za najbolje iz matematike

Foto OŠ Tar-Vabriga

U Osnovnoj školi TAr-Vabriga u četvrtak, 17. ožujka, održalo se međunarodno natjecanje “Klokan bez granica 2022.”, koje se, sada već tradicionalno održava, bez prekida čak i u ova izazovna vremena. 

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

Ovo međunarodno natjecanje u logičkom razmišljanju i zaključivanju uz pomoć kraljice znanosti – matematike, svake godine u tarskoj školi okupi velik broj učenika koji vole mozgalice i zabavu upotrebom matematičkih alata.

Natjecanju je ove godine pristupilo čak 64 učenika škole, od najmlađih drugašića, koji su se odazvali u iznimno velikom broju – čak njih 19, do velikih i ozbiljnih osmaša.

Natjecanje se odvijalo u pet kategorija: Pčelice (2. razred), Leptirići (3. razred), Ecolier (4. i 5. razredi), Benjamin (6. i 7. razredi) te Cadet (8. razred).

Učenici su uživali u zanimljivim, ali i izazovnim matematičkim zadacima. Natjecanje je organizirala učiteljica matematike Tanja Mihoković uz podršku i pomoć učiteljica razredne nastave Anamarije Kodnik Circote, Morene Đurić, Karmen Kureljak, Anamarije Đaković i Jasmine Borić, te učiteljica predmetne nastave Klaudije Mirjanić, Ine Cerovečki i Gordane Alihodžić-Poropat.

Rezultati natjecanja bit će objavljeni 21. travnja 2022. na stranicama Hrvatskog matematičkog društva, o čemu će se moći čitati i na stranicama tarske škole, doznajemo u OŠ Tar-Vabriga.

Otkrijte što je u žutoj kapsuli - Foto DeguStazione Tar

TAR: Nove marende u bistrou DeguStazione od ponedjeljka

Foto OŠ Vrsar luka šop

VRSAR: Luka Šop pokazao odlično znanje iz biologije