in

TAR: Učenici sudjelovali u projektu „Budimo prijatelji na mreži“ s Vodnjancima

Foto OŠ Tar-Vabriga

Učenici trećih razreda Osnovne škole Tar-Vabriga zajedno s učenicima trećih razreda
OŠ Vodnjan sudjelovali su u projektu „Budimo prijatelji na mreži“. Na početku nastavne godine učiteljice informatike Ivana Tonković i Adina Čečur podijelile su mail adrese učenicima tako da je svakom učeniku iz Tara dodijeljen po jedan učenik iz škole Vodnjan za prijatelja na mreži.

Foto OŠ Tar-Vabriga
Foto OŠ Tar-Vabriga

Prvi zadatak je bio naučiti kako se šalje mail pa su učenici imali priliku ukratko se predstaviti prijatelju i poslati mu mail, nestrpljivo iščekujući odgovor na poruku.  Druga faza projekta bila je slanje čestitki za Božić  gdje su učenici u programu bojanje 3D izradili čestitku i slali svojim novim prijateljima.  Za Uskrs su učenici u programskom jeziku Scratch programirali likove i
pozadinu s temom Uskrsa pa su tu bili programi poput zeca koji pozdravlja prijatelja, zeca koji daje zadatak da nađu skriveno jaje i slično.

Završna faza projekta bila je ujedno i najzanimljivija jer su se učenici po prvi put trebali i vidjeti putem videopoziva. Videosastanak održan je u učionici putem Teamsa gdje su učenici po prvi put imali priliku vidjeti kako izgledaju njihovi prijatelji te kako izgleda i tko je prijatelj s kojim se dopisuju kroz cijelu nastavnu godinu.

Na kraju, dogovoreno je kako bi bilo lijepo da naše druženje nastavimo i dalje u nekim novim projektima, objavila je OŠ Tar-Vabriga.

TAR: Lijepa gesta šestaša za učiteljicu Valentinu Milohanić

Foto LUP Poreč

Poreč: LUP otvorio izložbu Mediteran