in

U OŠ Tar-Vabriga uči se i španjolski jezik – Interes neočekivano velik!

Foto Osnovna škola Tar-Vabriga - Polaznici španjolskog jezika

Osnovnoj školi Tar-Vabriga daje su velika važnost učenju jezika, te od školske godine 2023./2024. učenici imaju mogućnost učenja čak četiri strana jezika. Uz nastavu njemačkog i engleskog te izbornog talijanskog jezika, kojeg već dugi niz godina u ovoj školi učenici pohađaju, od sada se u Taru može učiti i španjolski jezik.

Učiteljica Marina Šimunić Kocijan je uz veliki poticaj učenika sedmih i šestih razreda, uz podršku kolega i naročito ravnateljice Andree Baksa, pokrenula novu izvannastavnu aktivnost „Torre hispánica“ koja se održava svake srijede 8. sat. Osnovni cilj je mladima približiti važnost učenja jednog svjetskog jezika s velikim brojem govornika i to sve kroz niz zabavnih aktivnosti, pjesama, video priloga kojima će se osim jezično – komunikacijskih vještina steći i osnovna znanja o španjolskoj i hispanoameričkoj kulturi.

-Interes je bio neočekivano velik. Velika pohvala svim učenicima koji su pored svih svojih izvanškolskih obaveza pronašli motivaciju i želju za učenje još jednog jezika i veliko hvala učiteljici Marina Šimunić Kocijan koja im je to omogućila, poručili su iz škole.

Radionica robotike i STEM vještina - Foto Grad Poreč

POREČ: Startale radionice robotike i STEM-a, mladi polaznici oduševljeni

U četvrtak 25. siječnja 2024. bez vode porečko naselje i benzinska