in

U POREČKIM KLUPAMA 1.350 OSNOVACA: Sastanak škola, policije i Grada povodom početka školske godine

Početak nove školske godine i sigurnost učenika u prometu, bile su teme sastanka koji je danas u Maloj vijećnici održao gradonačelnik Loris Peršurić s ravnateljicama i predstavnicima triju porečkih osnovnih škola, te Policijske postaje Poreč i gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti, te Upravnog odjela za komunalni sustav. Blizu 1.350 školaraca, polaznika Osnovne škole Poreč i Osnovne škole Finida, njihovih područnih odjela u Žbandaju i Novoj Vasi, te talijanske osnovne škole „Bernardo Parentin“ u starom gradu, u školske će klupe sjesti 6. rujna. Na sastanku je bilo riječi i o voznom reda autobusa koji prevozi učenike, produženom boravku za sve razrede u kojima postoji interes i drugim pitanjima.

Podsjetimo, otvorenjem nove škole u Žbandaju 2017. te nove škole na Finidi, sva su porečka djeca na nastavu krenula u jednoj, jutarnjoj smjeni. Pozitivna demografska kretanja iskazuju se i u kontinuiranom povećanju broja djece u školama – ove godine imamo ukupno 70 razrednih odjela.
Na sastanku je dogovoreno, kao i svake godine s počekom školske godine, pojačano praćenje i nadzor policije i prometnih redara u blizini škola, pogotovo u vrijeme početka i završetka nastave. Bilo je riječi i o edukacijama za učenike prvih razreda o sigurnosti i preventivnom ponašanju u prometu koji će se održati na početku školske godine.

Policija će i ovog rujna provoditi akciju „Poštujte naše znakove“, a svi vozači se još jednom upozoravaju da posebnu pozornost trebaju usmjeriti na vožnju u blizini škole, vrtića i dječjih igrališta te smanjiti ti brzinu kretanja vozila, kako bi se moglo na vrijeme uočiti djecu koja se kreću nogostupom i u određenom trenutku pokušavaju prijeći ili već prelaze cestu.

Izvor Grad Poreč

TAR: Na sjednici Vijeća izvještaj o radu načelnika i natečaj za prodaju nekretnina

Otvaraju se zatvoreni prostori kafića: Evo kako smo moramo ponašati