in

U porečkoj „Baloti“ njemački uče gotovo svi – Čak 45 učenika pisalo ispit koji se ispravlja u Njemačkoj

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč

Srednja škola Mate Balote u Poreču jedna je od rijetkih u Istri u kojoj skoro svi učenici uče njemački jezik, bilo kao nastavljači, ili kao početnici. I to je svima „selbstverständlich“. Jer, njemački jezik jako je tražen.

Da njemački bude zabavan brine se čak pet profesorica. Neke od njih su i bivše učenice škole gdje samo nastavljaju dobru tradiciju poučavanja. Moderan, motivirajući i dinamičan pristup tom predmetu je i ove godine rezultirao velikim brojem prijava za ispit za njemačku jezičnu diplomu njemačkog ministarstva obrazovanja (Deutsches Sprachdiplom der Kultusministerkonferenz, Berlin) jer je škola od 2005. godine partnerska škola Savezne Republike Njemačke.

Jučer je čak 45 kandidatkinja i kandidata pristupilo pisanom dijelu ispita za B1 razinu. Ispit se 9. ožujka 2022. u cijelom svijetu, prema referentnom europskom okviru, provodio u pisanom obliku. Provjeravale su se vještine razumijevanja čitanja, slušanja i pisane komunikacije. Ispiti se odmah šalju u Njemačku na ispravljanje.

U narednim danima kandidate očekuje i ispit četvrte vještine, a to je usmena komunikacija. Učenici škole će pred ispitnom komisijom prezentirati na odabranu temu, argumentirati svoje tvrdnje i voditi diskusiju. Rezultate očekuju u lipnju ove godine.

-Poželimo im sreću i veliki uspjeh jer će ta diploma kvalitetno obogatiti njihove osobne životopise, a bit će to i velika nagrada za njihov trud, poručili su iz Balote svojim učenicima.

Foto INK Pula

KAZALIŠNA ZIMA U BUJAMA – Stiže komedija „Furbaćona“ – Ulaz je besplatan

maske maskice korona covid

Stožer: U četvrtak isti broj novozaraženih i izliječenih