in

KAZALIŠNA ZIMA U BUJAMA – Stiže komedija „Furbaćona“ – Ulaz je besplatan

Foto INK Pula

U petak, 11. ožujka, s početkom u 19 sati Pučko otvoreno učilište Buje poziva sugrađane na besplatnu predstavu „Furbaćona 2“. Informacije i rezervacije građanima su dostupne na e-mail info@uciliste-buje.eu ili na telefon 052/773 075.

Riječ je o obnovljenoj duhovitoj, ležernoj i zabavnoj predstavi na lindarskoj čakavici, autora Branka Lučića. Tekst je nastao prema prvoj renesansnoj komediji „La Moscheta” (Mušica), Angela Beolca Ruzzantea, pisanoj u prvoj polovici 16 stoljeća. Režiju predstave potpisuje Jasminko Balenović, a glumački ansambl čine Valter Roša (Pepić), Lara Živolić (Marjuča, Pepićeva žena), Luka Mihovilović (kum Žvane) i Rade Radolović (Marinajo, Trieštin).

A evo ukratko i radnje predstave… Okretni kum Žvane zapostavlja svoje „kontandinske” poslove udvarajući ženi svoga kuma, naivnog, ali lukavstvima sklonog Pepića. I Marinajo, Trieštin, želi osvojiti „srce” svoje susjede, ali samo do odlaska na novu plovidbu.

Izložena tim nasrtajima, Marjuča, poštena žena koju muž ne zadovoljava ni u krevetu ni u društvenom životu, živahna, spretna, ali podložna laskanju, konačno osjeća samopouzdanje, ali pitanje je može li dobiti što hoće… Ili više izgubiti.

Autor: Branko Lučić

Redatelj: Jasminko Blenović

Peršone od komediji:

ŽVANE, kum – Luka Mihovilović

MARJUČA, Pepićeva žena – Lara Živolić

MARINAJO (TRIEŠTIN) – Rade Radolović

PEPIĆ – Valter Roša

Foto STK Vrsar

U Vrsaru obilježen Dan ružičastih majica

Foto Srednja škola Mate Balote Poreč

U porečkoj „Baloti“ njemački uče gotovo svi – Čak 45 učenika pisalo ispit koji se ispravlja u Njemačkoj