in

U školu u Vižinadi krenulo 98 učenika, od toga čak 11 prvašića

Foto Općina Vižinada

Važan je dan bio danas u Vižinadi kad su svi zajedno uzbuđeni dočekali početak nove školske godine. Tako je u klupe OŠ Jože Šurana PŠ Vižinada sjelo ukupno 98 učenika, od čega čak 11 prvašića, na što su iznimno ponosni kao Općina prijatelj djece koja svakodnevno stvara sve kvalitetnije okruženje za mlađe generacije.

Foto Općina Vižinada
Foto Općina Vižinada

Učenike je u školi dočekao i dobrodošlicu im prvog dana poželio općinski načelnik Marko Ferenac, poželivši im svima, baš kao i obrazvovnim djelatnicima, mnogo uspjeha u radu, učenju i prenošenju znanja. A kako bi djeci i roditeljima bilo lakše ući u početak novog obrazovnog ciklusa Općina je kao i prethodnih godina pripremila paketiće dobrodošlice za prvašiće. Ujedno, za sve učenike osnovnoškolske dobi s područja Vižinade Općina je osigurala poklon bonove za nabavu školskog pribora i radnih bilježnica. U općinskom proračunu za tu je svrhu izdvojeno ukupno 4.700 eura te će kroz ovu mjeru svaki osmoškolac koji pohađa niži razred ostvariti pravo na novčani bon od 40 eura, dok će učenici iz viših razreda osnovne škole dobiti novčane bonove u iznosu od 55 eura. Ujedno, kao i prethodnih godina u sufinanciranju sudjeluje i Zajednica Talijana Vižinada, pa će učenicima koji pohađaju talijanski jezik dati po novčani bon u vrijednosti od 15 eura.

Nismo zaboravili ni na srednjoškolce, pa je i za ovu školsku godinu donesena odluka o sufinanciranju njihovog prijevoza na nastavu. Općina će prijevoz sufinancirati s 25 posto iznosa dijela cijene mjesečne učeničke karte koju podmiruje učenik, za odgovarajuću relaciju na kojoj koristi uslugu javnog prijevoza za vrijeme trajanja nastave i stručne prakse. Sufinanciranje troškova prijevoza učenik ostvaruje pri kupnji mjesečne učeničke karte kod javnog prijevoznika uz predočenje potvrde škole o upisanom razredu u školskoj godini 2023./2024.

voda pixabay špina ilustracija

Bez vode u utorak 5. rujna dio Poreča

Naslovnica novog broja časopisa Bujština

U prodaji novi broj Bujštine s cijelim nizom lokalnih tema