in

Učenice porečkog TUŠ-a A. Štifanića izvrsne na natjecanju iz talijanskog jezika

Foto TUŠ A. Štifanića Poreč

Nedavno je održano Županijsko natjecanje iz talijanskog jezika u Srednjoj školi Vladimira Gortana u Bujama. Dvije učenice Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča sudjelovale su na natjecanju u dvjema različitim kategorijama. Učenica 4.htt razreda, Ana Legović, natjecala se u kategoriji Gimnazije, a njezina razredna kolegice, Martina Muminović, u kategoriji Strukovne škole.

Učenice s učiteljicom Denis Brožić - Foto TUŠ A. Štifanića Poreč
Učenice s učiteljicom Denis Brozić – Foto TUŠ A. Štifanića Poreč

-Ana Legović je 1. i 2. razred pohađala u Talijanskoj osnovnoj školi stoga je po pravilima ušla u kategoriju Gimnazije iako polazi strukovnu školu. U toj kategoriji natjecalo se 20 učenika, a naša Ana zauzela je odlično 6. mjesto zbog čega smo jako ponosni na nju.

Martina Muminović se natjecala u kategoriji Strukovne škole gdje je osvojila najveći broj bodova i zauzela fantastično 1. mjesto. Učenica, njezina mentorica Denis Brozić te cijeli kolektiv Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića nada se pozivu na Državno natjecanje iz talijanskog jezika, kaže nam ravnateljica TUŠ-a Tatjana Gulić Pisarević.

Obje maturantice marljive su u školi, te namjeravaju nastaviti školovanje na visokoobrazovnim ustanovama. Martina Muminović željela bi se u budućnosti baviti financijama stoga planira upisati ekonomski fakultet, a Ani Legović je prvi na listi prioriteta Filozofski fakultet u Rijeci gdje želi studirati talijanski i španjolski jezik.

-Svi im želimo puno sreće i uspjeha na njihovom daljnjem putu jer su one to, svakako, i zaslužile, poručili su iz njihove škole.

Foto Grad Poreč - riva

POREČ: Novom eko-rasvjetom u 365 dana ušteđeno 120 tisuća eura

sat po,micanje kaazlji ljetno zimsko računanje vremena

Za vikend pomičemo kazaljke sat unaprijed i spavamo kraće