in

Učenici TUŠ-a Poreč na terenskoj nastavi u Laguna Park resortu – Upoznali Plavu lagunu i njene vrijednosti u poslovanju

Učenici 3. razreda TUŠ Antona Štifanića, smjer hotelijersko-turistički tehničar, svoj su posljednji dan nastave u ovoj školskog godini iskoristili za posjet naselju Laguna Park. 

Direktor Profitnog centra Ivan Stojnić, inače bivši učenik s čijim se uspjehom ponosi oa škola, informirao je svoje goste, možda buduće kolege, o povijesti hotela, renoviranjima, investicijama te im približio način poslovanja. Nakon toga je Diana Brljafa, voditeljica Odjela ljudskih resursa predstavila kompaniju, smještajne kapacitete, mogućnosti zapošljavanja i napredovanja te pritom naglasila da se poslovanje Lagune već 60 godina temelji na ekološkim načelima i održivom razvoju. Kao vrlo važnu činjenicu istaknula je da kompanija veliku važnost posvećuje zaposlenicima i nastoji kreirati pozitivno radno okruženje u kojem će se cijeniti, ali i nagrađivati rad bilo u obliku priznanja pa i novčane naknade. Kompanija njeguje poslovnu kulturu i atmosferu u kojoj se suradnici međusobno ophode kolegijalno, uljudno i pravedno. 

Direktorica hotela Park Barbara Legović Kucelin učenicima je pokazala nekoliko smještajnih jedinica i iz svake njezine informacije, dalo se iščitati da ova iskusna direktorica detaljno i temeljito poznaje turističko naselje, sve poslove i uvjete rada te da suradnike motivira svojim osobnim primjerom, zalaganjem i entuzijazmom koji unosi u svoj posao. 

Glasnogovornica Plave lagune Eva De Zan Prusina je s ponosom navela da je Laguna sve prospekte i informacije koje su gostima stajale na raspolaganju u papirnatom obliku zamijenila  digitalnim putem QR koda, koje goste informiraju i potiču npr. na štednju vode i na mogućnost da se i kao turisti ponašaju odgovorno prema prirodnim resursima. Tako hotel nudi gostima mogućnost zamjene ručnika samo kada ih gosti ostave na podu te na taj način smanjuju potrošnju vode i ne opterećuju otpadne vode prekomjernom uporabom sredstava za pranje što govori o poštivanju održivog razvoja i ekološke svijesti unutar kompanije. 

Sve što su rukovodeći djelatnici Lagune ispričali o svojim iskustvima u radu u ovom turističkom naselju, potvrdili su im i ostali sugovornici. Tako je Dalibor koji i nakon 20 godina rada na recepciji s istim žarom i zanosom priča o svom poslu i kaže da nije požalio zbog izbora zanimanja te da ne može zamisliti boljeg poslodavca od Lagune. Barman Fabio Šain  rekao im je da je njegov posao postao jednostavniji i nije toliko zahtjevan kao onih godina kada je počinjao s radom.

Domaćini su učenicima TUŠ-a za kraj posjeta omogućili iskustvo i doživljaj koji je namijenjen samo gostima hotela. U restoranu punom zelenila i u ugodnoj atmosferi organizirali su im  ručak s izborom ukusnih jela od regionalnih proizvoda. To je bila još jedna potvrda da smještaj u turističkom naselju Laguna Park potiče odgovoran odnos prema prirodi i dobrobiti lokalnog stanovništva. Srdačnost i ljubaznost prema gostima ovdje nisu samo riječ. Humanost prema suradnicima i korektno vrednovanje rada i angažmana na radnom mjestu su neodvojivi način poslovanja. U to su se tijekom terenske nastave i osobno uvjerili učenici TUŠ-a, priopćeno je iz škole.

Foto – TUŠ A. Štifanića Poreč

Mladi boćari iz Lindara, Pazina i Vodnjana prvaci Istre

Zabava u POREČU: Prvi koncert Jazz in lap, padobranski skokovi, ribarska fešta, izložba Stana Filka…