in

Učenici Umjetničke škole Poreč opet prvi na državnom natjecanju

Foto Umjetnička škola Poreč

Porečki harmonikaši David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić učenici Umjetničke škole Poreč briljantnim nastupom pobijedili su u prvoj kategoriji kvarteta na 62. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje se održalo od 8. do 10. prosinca 2023. godine u Požegi. 

David, Lucia, Erik i Arian na Državnom natjecanju komornih sastava u disciplini kvarteta pod vodstvom ravnateljice Sanjice Sare Radetić i učiteljice Romine Legović osvojili 1. mjesto i 1. nagradu. Fenomenalna izvedba Davida, Lucie, Erika i Ariana očarala je žiri i publiku time je izazvala ovacije te su ih dugim aplauzom i povicima „bravo“ ponovno pozvali na pozornicu što je najveća radost za svakog glazbenika. Ovaj uspjeh potvrđuje izuzetan talent učenika, ali i nevjerojatan rad i posvećenost u pripremama te samom nastupu na natjecanju. Ovo je povijesno postignuće, velika je sreća, ponos i motivacija za sve nas, poručuju iz Umjetničke škole Poreč.

David, Lucia, Erik i Arian jedini su predstavljali Poreč i Istru te su postigli najbolji mogući rezultat. Porečki harmonikaši ponovno su osvojili 1. mjesto i 1. nagradu  državnom natjecanju te su dobitnici Oskara znanja kao najvećeg priznanja u Republici Hrvatskoj.

Natjecanje se odvijalo u različitim disciplinama i kategorijama. Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Rudolf Homen (predsjednik), Xhevdet Sahatxhija, Ivan Batoš, Sanja Erceg Vrekalo i Krunoslav Marić.

Učenici su pravo sudjelovanja na državnom natjecanju ostvarili I. nagradom na županijskom natjecanju koje je od 14. do 17. studenoga 2023. godine održano u Opatiji. 

Izvrsnim nastupom u Požegi David, Lucia, Erik i Arian su u 1. kategoriji u disciplini kvarteta osvojili prvu nagradu i prvo mjesto s ostvarenih 99,60 bodova, objavili su iz Umjetničke škole Poreč.

Foto Grad Poreč

POREČ: Dodijeljen rekordan broj potpora poduzetnicima

Foto Istarska županija

Istarska županija kupila najsuvremeniji mobilni mamograf i ultrazvuk: Uskoro preventivni pregledi dostupniji još većem boju žena