in

Ukupno 18 studenata i srednjoškolaca iz Vižinade potpisalo ugovore o stipendiji

Sjedište općine/Foto Tanja Kocijančić

Kao jedan od glavnih ciljeva svog funkcioniranja Općina Vižinada uvijek je isticala podršku svim generacijama mještana, s naglaskom na mlade i njihovo obrazovanje, kao zalog za ulaganje u budućnost i razvoj zajednice. U okviru mjera osmišljenih u tom kontekstu su i stipendije za studente i učenike srednjih škola, za što je u ovoj školskoj/akademskoj godini Općina Vižinada u proračunu osigurala 79.000 kuna.

Općinski načelnik Marko Ferenac u srijedu, 29. prosinca, potpisao je ugovore za ukupno 18 stipendista, od čega je 13 studenata i pet učenika srednjih škola. Prema tom ugovoru srednjoškolci će dobivati stipendije u iznosu od 300 kuna na mjesec, dok će studenti primati 500 kuna na mjesec. Iznimka su studenti koji ne borave u domu ili privatnom smještaju, a za njih stipendija iznosi 400 kuna na mjesec. 
-Kako bismo dodatno potaknuli mlade ljude na što bolje rezultate tijekom njihovog fakultetskog obrazovanja, ove smo godine nagradili top studente koji su u tekućoj akademskoj godini (2021./2022.) ostvarili iznadprosječne rezultate, pa je svatko od njih kao nagradu dobio 1.000 kuna, odnosno, još dvije mjesečne stipendije.

Vjerujemo da će dodijeljene stipendije biti od pomoći tim mladim ljudima, kako bi uz ovaj financijski poticaj lakše odrađivali svoje obaveze te ostvarivali što bolje rezultate tijekom svog obrazovanja, naglasio je načelnik.

Foto DeguSTazione Tar

TAR: DeguStazione ima posebnu ponudu na Silvestrovo

klizalište vrsar trg degrasssi

Vrsar: Radno vrijeme klizališta zadnjeg dana 2021.