in

Umjetnička škola Poreč opet briljirala – harmonikaši osvojili čak 8 PRVIH i 1 DRUGU nagradu

Učenici i učenice Umjetničke škole Poreč na netom održanom državnom natjecanju za harmoniku u Daruvaru postigli su izvanredne rezultate, gdje su osvojili čak osam prvih i jednu drugu nagradu!

. Već tradicionalno, učenici i njihovi mentori odlaze na ovo kvalitetno i jako natjecanje koje je ove godine okupilo stotinjak natjecatelja, pedesetak profesora iz 32 glazbene institucije (osnovne i srednje  glazbene škole te akademije).  Ocjenjivački sud ovogodišnjeg natjecanja sastavljen je od eminentnih profesora harmonike. Umjetničku školu Poreč predstavljalo je devet učenika u različitim kategorijama, a svojim su sjajnim nastupima osvojili vrijedne nagrade.

Evo rezultata:

  • Eva Korlević, učenica drugog razredakoju je pripremila profesorica Anamarija Lovrečić, u najmlađoj kategoriji pod nazivom Petar Pan, osvojila je prvu nagradu i diplomu natjecanja sa  91,50 bodova. Evi je to bilo prvo natjecanje i jako smo ponosni na njen napredak, nastup i uspjeh na natjecanju.
  • Nikola Antolović, učenik četvrtog razreda, profesora savjetnika Paola Peruška, u A kategoriji osvojio je prvu nagradu i prvo mjesto te novčanu nagradu od 300 kn, diplomu i pokal natjecanja sa 98,40 bodova.
  • Leona Janko, učenica trećeg razreda, profesorica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski, u A kategoriji osvojila je prvu nagradu i diplomu natjecanja s osvojenih 92,80 bodova.
  • Leo Jurković, učenik drugog razreda, profesorica savjetnica Vilijana Šugar, u A kategoriji osvojio je prvu nagradu i diplomu natjecanja s osvojenih 91,80 bodova.
  • Vito Mendica, učenik trećeg razreda, profesorica Anamarija Lovrečić, u A kategoriji osvojio prvu nagradu i diplomu natjecanja s osvojenih 93 boda.
  • Lena Pelaić, učenica trećeg razreda, profesorica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski, u A kategoriji osvojila je prvu nagradu, treće mjesto, diplomu i pokal natjecanja s osvojenih 95 bodova.
  • Vita Blažević, učenica petog razreda, profesor savjetnik Paolo Peruško, u B kategoriji  osvojila je drugu nagradu i diplomu natjecanja  s osvojenih 89,40 bodova.
  • Riccarda Labinac, učenica petog razreda, profesorica savjetnica Vilijana Šugar, u B kategoriji osvojila je prvu nagradu i diplomu natjecanja, s osvojenih 91,20  bodova.
  • Antonela Glavić, , učenica šestog razreda, , profesorica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski, u C kategoriji osvojila je prvu nagradu, drugo mjesto, diplomu i pokal natjecanja s osvojenih 96,60 bodova.

Umjetnička škola Poreč dodjeljuje na ovom natjecanju posebnu nagradu  za najperspektivnijeg natjecatelja/natjecateljicu unutar D, E i F kategorije, osiguravajući putne troškove, smještaj te organizaciju koncerta na 13. danima harmonike u Poreču 2020. godine. Ove je godine nagrada dodijeljena dvojici harmonikaša: Leonardu Rojniću, učeniku Glazbene škole I. M. Ronjgova Pula i Ivoru Javoru Korjeniću, studentu Muzičke akademije u Puli.

Treba također istaknuti da je u sastavu ovogodišnjeg stručnog ocjenjivačkog suda bila i predstavnica porečke škole profesorica Anamarija Lovrečić, priopćeno je iz Umjetničke škole.

Pogledajte tko je izabran u Savjet mladih Grada Poreča koji će brinuti o razvoju lokalne politike za mlade

Porečka Valamar Riviera najbolji poslodavac u turizmu i 7. najpoželjniji među hrvatskim tvrtkama