in

Pogledajte tko je izabran u Savjet mladih Grada Poreča koji će brinuti o razvoju lokalne politike za mlade

Foto: Visit Croatia

Gradsko vijeće izabralo je novi Savjet mladih Grada Poreča.

U njemu su imenovani članovi:

  1. Danijel Čitar, zamjenik Luka Pilipović
  2. Karla Fatorić, zamjenica Karla Žužić
  3. Matea Mendiković, zamjenik Toni Čuš
  4. Marin Sedmak, zamjenik Rony Radošić
  5. Luka Simonetti, zamjenik Loris Grbić
  6. Renata Štifanić, zamjenik Stefano Močibob i
  7. Erik Žužić, zamjenik Josip Mario Štifanić.

Prema Zakonu o savjetima mladih, definirana je obveza svim jedinicama regionalne i lokalne samouprave da osnuju vlastita savjetodavna tijela kako bi potaknula aktivno uključenje mladih u javni život zajednica. Pravo savjetovanja i djelovanja kroz taj savjetodavni okvir ostvarili su mladi od 15 do 29 godina, a pravo kandidiranja svojih predstavnika ostvarili su svi formalno registrirani oblici organiziranja mladih iz svih hrvatskih gradova, općina i županija.

Njihova je uloga unapređenje položaja mladih u zajednicama kroz informiranje, savjetovanje i aktivno uključivanje u razvoj lokalne politike za mlade, primarno kroz oblikovanje lokalnog programa za mlade i praćenja njegove provedbe.

Savjet mladih time predstavlja konzultativni mehanizam predstavnicima vlasti sa zadaćom donošenja službenih političkih odluka kojim se utječe na ravnopravno uključivanje mladih u procese donošenja odluka te donošenje kvalitetnih odluka u odnosu na potrebe mladih osoba u određenoj zajednici. Savjeti mladih jedan je od nekoliko kotačića u mehanizmu razvoja lokalne politike za mlade.

Otvoreni upisi u LJETNI KAMP Društva Naša Djeca Vrsar

Umjetnička škola Poreč opet briljirala – harmonikaši osvojili čak 8 PRVIH i 1 DRUGU nagradu