in

VIŽINADA opet sufinancira kupnju školskog pribora i radnih bilježnica

Foto di Aline Ponce da Pixabay - Ilustracija

Općina Vižinada nastavlja s praksom sufinanciranja nabavke radnih bilježnica i školskog pribora za osnovnoškolce s prebivalištem na području Općine Vižinada. Za ovu je mjeru u općinskom proračunu za 2022. godinu osigurano 35.000 kuna. Svim učenicima dodijelit će se novčani bonovi u vrijednosti od 300 kuna po učeniku za niže razrede i 400 kuna po učeniku za više razrede. I ove se godine u sufinanciranje uključila i Zajednica Talijana Vižinada te će učenicima koji pohađaju talijanski jezik dodijeliti novčani bon u vrijednosti od 100 kuna. Bonovi se mogu realizirati u prodavaonicama Narodne novine d.d., Istraalf d.o.o. – knjižara Matea i Libar d.o.o. u Poreču zaključno do 15.09.2022. godine. 

Roditelji mogu preuzeti bonove u općinskoj upravi radnim danom najkasnije do 22.07.2022. godine u uredovno radno vrijeme općinske uprave.

-Veseli me činjenica što je Općina Vižinada kao općina prijatelj djece usmjerena u poticanje razvoja djece i mladih, a ovakvim demografskim mjerama nastojimo dodatno pomoći našim sugrađanima, i osobito mladim obiteljima osigurati kvalitetnije uvjete življenja na području naše općine. Siguran sam da će ova pomoć dobro doći i u ovo neizvjesno vrijeme kada se svi susrećemo s poskupljenjima troškova življenja, rekao je načelnik Marko Ferenac.

Inače, u školskoj godini 2022/2023. u Osnovnu školu Jože Šurana Višnjan, PŠ Vižinada upisano je 99 učenika, objavila je Općina Vižinada.

Foto TZ Kaštelir-Labinci - nastup klape Nevera u parku iza crkve

KAŠTELIR: Klapa Nevera otvorila ljetni program

policija motori motocikl mup

MUP ima poruku za vozače motocikala i mopeda