in

VIŽINADA: S Erasmus+ programom “Zeleni Jože” učenici s vršnjacima u Portugalu

Foto OŠ Vižinada

Provesti šest dana u gradu Porto u Portugalu za šestoro učenika OŠ Jože Šurana Višnjan – Područne škole Vižinada bila ja prava avantura. Otputovali su u sklopu Erasmus + programa “Zeleni Jože” koji za cilj ima potaknuti učenike da svoju školu i život obogate održivim životnim navikama. U pratnji dvije učiteljice, Loredane Koraca i Tine Pajdaš, učenici Martina Brkić, Pavao Dominik Potočnjak, Leon Rosić, Lamija Alda Horvat, Elisa Bertoša te Ronald Šifner od 21. do 26. travnja bili su gosti škole Agrupamento da Escolas Gondifelos.

Foto OŠ Vižinada
Foto OŠ Vižinada

S učenicima i učiteljima škole provodili su razne edukativne radionice ekološke tematike: proučavali su floru i faunu školskog jezerca, učili kako formirati i održavati školsko jezerce, izrađivali hranilicu za ptice od recikliranog materijala, posjetili veliku mliječnu farmu krava i osmišljavali vlastite zdrave voćne napitke.

Domaćini su ih također poveli u obilazak školskog vrta u kojem njihovi učenici sami uzgajaju povrće te iznimno velikog lokalnog gradskog vrta u obližnjem gradu Vila Nova da Famalicao.

Foto OŠ Vižinada
Foto OŠ Vižinada
Foto OŠ Vižinada
Foto OŠ Vižinada u Portugalu

Foto Atletski klub Maximvs Poreč

POREČ: Marko Horvat i Elvis Đukić među top 3 na Riječkom polumaratonu

Foto KBK Planet Sport Pula

Mladi borci iz Kickboxing kluba „Planet sport“ osvojili 11 medalja na Glina Openu