in

ŽMINJ dobio građevnu dozvolu za gradnju škole i dvorane

U Žminju nema odmora. Kako se privodi kraju i u završnoj je fazi izgradnja novog dječjeg vrtića, Žminjci su pripremili novi veliki projekt namijenjen također djeci.

Radi se, naime, o dogradnji OŠ Vladimira Gortana i izgradnji školsko-sportske dvorane. Na neto korisnoj površini od 3200m2 te novoj školsko-sportskoj dvorani stvorit će se adekvatni preduvjeti za obavljanje svih aktivnosti vezanih uz neometan i ugodan rad osnovne škole prateći europsku i nacionalnu strategiju razvoja i implementacije cjelodnevne nastave. 

-Djeca su naša budućnost. Ulažući u njih, ulažemo u sigurnost razvoja zajednice u cjelini jer prosperitet, razvoj i povećanje standarda ovisi isključivo o kvaliteti obrazovanja i odgoja naše djece. Završetkom novog dječjeg vrtića stvaramo preduvjete za sve naše mlade obitelji i podizanje najmlađih, a nastavak najljepšeg životnog doba mora i pratit će standarde i uvijete postignute ulaganjem u razvoj i unaprjeđenje školstva na području općine Žminj, kaže načelnik Željko Plavčić.

Pravomoćnošću dozvole stvoreni su apsolutno svi administrativni preduvjeti za izgradnju škole.

-Predstoji zatvaranje financijske konstrukcije te početak izgradnje. Nadamo se da će Ministarstvo i Županija kao i do sada s potpunim razumijevanjem podržavati i pratiti razvoj projekta jer činjenica da se broj učenika u Žminju povećava iz godine u godinu doista veseli i ulijeva nadu i sigurnost u daljnji razvoj našeg mjesta kao urbanog i gospodarskog središta Istre, zaključuje načelnik Željko Plavčić.

U srijedu prometna akcija u cilju zaštite osoba s invaliditetom

Istra u srijedu – Potvrđen 21 novi slučaj, nažalost još jedna osoba preminula