in

ŽMINJ: Općina i županija financiraju glavni projekt za DOGRADNJU OSNOVNE ŠKOLE

U Čakavskoj kući danas su načelnik Općine Žminj Željko Plavčić i dožupanica Sandra Ćakić Kuhar svečano potpisali sporazum o izradi glavnog projekta za dogradnju Osnovne škole Vladimira Gortana Žminj. Radi se o izuzetno važnom koraku za ovu općinu, jer će dogradnjom škole djeci i nastavnicima napokon biti omogućeni adekvatni uvjeti za još kvalitetniji rad i obrazovanje.

-Sporazumom između općine i Istarske županije financirat će se glavni projekt za dogradnju škole. U to će Istarska županija uložiti 300 tisuća kuna, a Općina Žminj još 200 tisuća kuna, istaknula je Ćakić Kuhar.

Načelnik Plavčić rekao je da je ovaj projekt započet još prije godinu dana i to s idejnim projektom, za što resorno ministarstvo nije imalo niti jednu primjedbu.

-Vjerujem da ćemo do 1. rujna ishoditi građevinsku dozvolu, a onda je na nama i Županiji da potaknemo resorno ministarstvo kako bi se ishodila financijska sredstva za izgradnju i dogradnju osnovne škole i sportske dvorane, jer trenutno više nemamo kapaciteta gdje smjestiti svu djecu, komentirao je načelnik, dodavši kako bi ta investicija u cijelosti iznosila 42 milijuna kuna.

Dodao je da ako se to ne bude odradilo u iduće dvije godine, učenici će biti primorani ići u dvije smjene na nastavu, što ne bi bilo u skladu s pravilima.

S projektom dogradnje želja je učenicima osigurati nove moderne učionice i školsku sportsku dvoranu.

Potpisivanju ovog sporazuma prethodilo je svečano otvaranje kružnog toka kojim je preuređen centar Žminja, ali i obnovljene ambulante koja je tako postala kvalitetnija i pristupačnija svim žiteljima. Ambulantu su zajedničkim sredstvima preuredili Istarski domovi zdravlja i Općina Žminj.

Dan žena u Zajednici Talijana Poreč

NI POREČAN NI UMAŽANIN NEMAJU KORONAVIRUS – Stožer objavio službene nalaze