in

Od ponedjeljka nove mjere: Ograničena okupljanja, maske obvezne u kinu, na misama…

Foto Davor Božinović/Twitter Vlade RH

Uvodi se obveza za poslodavce da organiziraju rad od kuće “kad god je to moguće”, rekao je Božinović.

Zbog porasta broja zaraženih, kojem je uzrok omikron varijanta koronavirusa, od ponedjeljka stupaju na snagu nove mjere kojima se dodatno ograničavaju javna okupljanja, najavio je u petak ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović.

Prema novoj odluci, bit će zabranjena javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (dosad 100), a ona s covid-potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba, najavio je Božinović na konferenciji za novinare. Mjere se poglavito odnose na smanjenje najvišeg dopuštenog broja ljudi na okupljanjima te obvezne maske na nekim mjestima, poput kina, crkvi, muzeja…, navodi Index.hr

“Što se tiče konkretnih stvari, zabranjuju se javna okupljanja na otvorenom za više od 50 osoba. Dosad je bilo 100. Okupljanja s EU digitalnim potvrdama više neće biti moguća s neograničenim brojem osoba, već se taj gornji broj ograničava na 200. Zabrana svih javnih okupljanja u zatvorenom s preko 25 osoba, a ne 50 kao ranije. Naravno, kad govorimo o okupljanjima uz predočenje covid-potvrda i uz suglasnost lokalnih stožera, također neće više biti moguća neograničeno, nego najviše do 200 ljudi”, rekao je Božinović.

“Privatne svečanosti ograničavamo na 20, ne na 30 kao do sada. Izuzetak su privatne svečanosti s covid-potvrdama, tu može biti do 50 ljudi”, rekao je.

Veća kontrola kafića i restorana

Najavio je jaču kontrolu kafića i restorana.

Cijeli članak pročitajte klikom na https://www.index.hr/vijesti/clanak/nove-mjere-ogranicavaju-se-okupljanja-maske-obvezne-u-kinima-crkvama/2330815.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_najnovije_d

Foto Grad Poreč ulica nade dimić novo parkiralište

POREČ: Uređeno parkiralište u Ulici Nade Dimić

Žive jaslice - Foto Advent Poreč

HTZ: Za blagdane ostvaren rast turističkog prometa od 306 posto