in

ODLUKA OPĆINSKOG VIJEĆA: Tar daje u zakup restoran u Santa Marini za 300.000 kuna godišnje

Foto: Tanja Kocijančić
Santa Marina u Vabrigi

Općina Tar-Vabriga dat će u najam ugostiteljski objekt u Santa Marini u Vabrigi za početnu godišnju cijenu od 40.000 tisuća eura, odnosno oko 300.000 kuna bez PDV-a. Radi se u restoranu do mora, koji je godinama poslovao na tom mjestu. Natječaj za zakup je raspisan prekjučer i otvoren je 10 dana. Lokal ima neto površinu od 330 četvornih metara, odnosno bruto 665 kvadrata, a zajedno s velikom terasom to je ukupno 1.345 četvornih metara. Poslovni prostor daje se u zakup na određeno vrijeme i to počevši od dana sklapanja ugovora o zakupu s najpovoljnijim ponuditeljem pa do 31. prosinca 2021. godine.

Odluka da se taj općinski poslovni prostor da u zakup bila je jedna od brojnih tema koje su se našle na dnevnom redu zadnje sjednice Općinskog vijeća. Pa je tako usvojena i odluka o zabrani izvođenja građevinskih radova u vrijeme turističke sezone za 2010. godinu, koja će biti na snazi od 1. srpnja do 31. kolovoza. Zakon nalaže da se takve odluke donose godinu dana unaprijed.

Vijećnici su donijeli nekoliko komunalnih odluka – pa je tako za poslove dezinsekcije, deratizacije i dezinfekcije izabrana tvrtka iz Pazina Eko-servis Matić, potom za održavanje horizontalne prometne signalizacije izabrana je firma Signalinea iz Rijeke, dok će Veterinarska bolnica iz Poreča biti zadužena za veterinarsko-higijeničarske poslove. Đusto iz Poreča odabran je za održavanje javne rasvjete.

Štanderima u Tarskoj vali i na drugim lokacijama uz prometnice na području općine bit će svakako važno da su vijećnici izmijenili postojeću odluku, te im prodaju na otvorenom dozvolili do 31. prosinca ove godine.

Usvojen je Urbanistički plan uređenja Tar-Vabriga-Frata. Uz manje izmjene i korekcije namjena površina, te uvjeta gradnje, u njemu su se odredbe uskladile s novim zakonima i propisima.

Za 134 tisuće eura općina će od privatnika kupiti jednu građevinsku parcelu od 963 četvorna metra, odnosno po cijeni od 140 eura po kvadratu. Parcela je neuređena a preko nje prolaze trase paniranih prometnica do drugih parcela koje općina nakon uređenja infrastrukture kani prodaji.

Usvojeno je također polugodišnje izvješće o radu načelnika za razdoblje od srpnja do prosinca prošle godine, te program manifestacija za ovu godinu u kojem je oko 50 raznih događanja – od sportskih i kulturnih do turističkih i gastronomskih.

Dvije tisuće mladih plesača stiže 5. travnja u Poreč na DANCE FEST

Istarski specijaliteti na Putevima rovinjskih delicija od 6. travnja