in

Odvodnja Poreč gradi havarijske ispuste vrijedne 1,3 milijuna kuna

Porečka komunalna tvrtka Odvodnja počela je izgradnju havarijskog ispusta crpne stanice Sv. Martin u Poreču, dok se početak radova na izgradnji havarijskog ispusta crpne stanice Materada očekuje početkom mjeseca studenog. Vrijednost ovih radova je 1,27 milijuna kuna (bez PDV-a).

Sukladno sklopljenom ugovoru o sufinanciranju građenja vodnih građevina na području Aglomeracije Poreč sjever, Hrvatske vode sufinancirati će dio investicije u iznosu od 500.000 kuna, saznajemo iz Odvodnje.

-Havarijski ispust crpne stanice Sv. Martin obuhvaća izgradnju novog cjevovoda profila DN 500 mm, ukupne dužine 540 m’ sa jednim kontrolnim oknom, od čega će se po kopnenoj dionici položiti 34 m’ cijevi, dok će se po podmorskoj dionici položiti 506 m’ cijevi. Havarijski ispust crpne stanice Materada obuhvaća izgradnju novog cjevovoda profila DN 500 mm, ukupne dužine 240 m’ sa dva kontrolna okna, od čega će se po kopnenoj dionici položiti 24 m’ cijevi, dok će se po podmorskoj dionici položiti 216 m’ cijevi, saznajemo iz ove komunalne firme.

Izvođač radova je tvrtka Hidro sub iz Poreča, a stručni nadzor provodi tvrtka Ig iz Labina. Dovršetak radova očekuje se krajem godine, a sudionici u gradnji uložiti će sve napore da radove dovrše čim je prije moguće.

-Izgradnjom novih havarijskih ispusta omogućit će se prilikom iznenadnog akcidenta ili havarije na opremi crpnih stanica ispuštanje sanitarnih otpadnih voda u more na većoj udaljenosti od obale, čime će se izbjegnuti onečišćenje priobalja, poručuju iz Odvodnje.

Početkom studenog za vrijeme izvođenja radova na dijelu kopnene dionice havarijskog ispusta crpne stanice Materada dio lokalne ceste LC 50044 bit će pod privremenom regulacijom prometa. Stoga iz Odvodnje mole građane za strpljenje, dodatni oprez pri kretanju motornim vozilima tom cestom i u blizini gradilišta te na poštivanje privremene prometne signalizacije.

Ministarstvo turizma podnijelo optužni prijedlog protiv Kompasa

Ministarstvo turizma podnijelo optužni prijedlog protiv Kompasa

Šorgo Božo

Boćarsko prvenstvo Hrvatske u preciznom izbijanju