in

Ogromne gužve na graničnim prijelazima, kolone su od Austrije do Hrvatske

HAK

Hrvatski autoklub javlja o duljim čekanjima na ulaz u Hrvatsku na granicama sa Slovenijom

Na graničnim prijelazima Bregana i Macelj čekanja su višesatna, izvijestili su u subotu ujutro iz Hrvatskog auto-kluba. Pojačan je promet na važnijim cestama i graničnim prijelazima, gužve su i kolone na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom na ulasku te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku iz zemlje, a zbog aktualnih kontrola i pojačanog prometa na nekim graničnim prijelazima (Bregana i Macelj), čekanja su višesatna, izvijestio je HAK.

Prema podacima od 8 ujutro, na Bregani se čekalo čak 6 sati, a na ostalim prijelazima sa Slovenijom od pola sata do dva sata. Na izlazu iz Hrvatske najdulje se čekalo na prijelazu Županja-Orašje, oko pola sata.

Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija nema čekanja ni zastoja.

Kolone su i na cestama kroz Austriju i Sloveniju do Hrvatske (ispred tunela Karavanke, autocesti Maribor-Ptuj prema GP Macelj, autocesti od Ljubljane prema GP Bregana).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice na cestama u unutrašnjosti. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Krčki most (DC102):

  • vozi se naizmjence, uz ograničenje brzine od 30 km/h (radovi između 1.+700 km i 2.+500 km, do 20.12.2020. godine).

Istarski ipsilon (radovi):

  • između čvorova Cerovlje i Vranja (A8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa te uz ograničenja: dionica čvor Cerovlje-čvor Lupoglav zabrana za vozila šira od 3,00 m; dionica čvor Lupoglav-čvor Vranja u smjeru Rijeke zabrana za sve izvanredne prijevoze; dionica čvor Vranja-čvor Lupoglav u smjeru Istre zabrana za sva vozila šira od 3,00 m.

Porečka Finida pobjednica županijske lige u katama

POREČ: Mali ambasadori modernog turizma imaju i svoj video