in

POREČ: Mali ambasadori modernog turizma imaju i svoj video

Sedamdesetak mališana iz Dječjeg vrtića Radost Poreč, Ljetnog kampa Grada Poreča i zabavne ljetne baze Društva Naša djeca Poreč, koji su tijekom ljeta dobili diplome i službeno postali „Ambasadori modernog turizma“, imaju i dovršen video.

Podsjetimo, ovaj je projekt bio prvi ovakve vrste u Hrvatskoj, te je bio fokusiran na to kako osvijestiti i naučiti djecu ključne elemente važne za turizam, u smislu što zapravo znači živjeti u turističkom gradu, tko je turist i koja su njegova očekivanja, koje su prednosti i nedostaci turizma kao karijere, što je moderni turizam, što je multikulturalnost, te ih naučiti ključne povijesno-tradicijsko-kulturološke značajke vezane za Poreč i Istru.

Recepcionar nije onaj koji daje recepte”, Turizam je tamo ono gdje turisti spavaju i ima kotačiće”, “Concierge otvara konzerve”, “Turizam je oblik marketinga”, “Pionir je zanimanje u turizmu” – samo su neki od urnebesnih perspektiva djece na turizam.

–  Neizmjerno smo radosni što u ovom turbulentnom trenutku za turizam imamo priliku u suradnji s Gradom Porečom i Zakladom „Hrvatska za djecu“ unijeti malo pozitivnog duha kroz ciklus edukacija, a sada i u obliku videa, rekle su edukatorice doc. dr. sc. Marinela Dropulić Ružić i Kristina Kulišić, mag oec. iz tvrtke Meraklis.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor Grad Poreč

Ogromne gužve na graničnim prijelazima, kolone su od Austrije do Hrvatske

Italija uvodi novi lockdown koji će na snazi biti u tri termina do 6. siječnja