in

Opatijska ulica zatvorena za sav promet na više mjeseci

Od ponedjeljka, 3. veljače, zbog radova koji će trajati od četiri do pet mjeseci, zatvorena je za sav promet Opatijska ulica.

Kako javlja Rijeka promet, u Opatijskoj ulici odvijat će se sljedeći radovi:

  • izgradnja kružnog raskrižja na Opatijskoj ulici kod križanja na ulazu u turističko naselje Costabella s južne strane i s pristupom budućim objektima sa sjeverne strane,
  • izrada kolektora i upojne građevine za oborinsku odvodnju, kompletna potrebna vodovodna, plinska i instalacija javne rasvjete i DTK komunikacije,
  • izvršit će se i građevinski radovi za polaganje plinske instalacije i izmještenog transportnog vodovodnog cjevovoda za Opatiju.

Zbog navedenih radova zabranit će se promet na dionici Opatijske ulice od pješačkog prijelaza koji se nalazi odmah iza raskrižja s Istarskom ulicom (s istočne strane) ukupne duljine oko 350 metara i dalje prema zapadu, odnosno dijelu prometnice uz Turističko naselje Costabella.

Na ostalom dijelu Opatijske ulice dozvolit će se samo lokalno prometovanje, do i od stambenih objekata koji se tamo nalaze, što bi značilo da će se iz smjera istoka dozvoliti još 50 metara lokalnog prometovanja od raskrižja Opatijska – Istarska – Ljubljanska dalje prema zapadu. Iz smjera zapada bit će dozvoljeno još 2.500 metara lokalnog prometovanja, od raskrižja Ivana Matetića Ronjgova – Pavlovac dalje prema istoku.

Ukidanje autobusnih stanica

Stanica za tehnički pregled koja se nalazi na Preluku ostat će u funkciji, s mogućnosti pristupa samo iz smjera zapada.

Sav promet preusmjeravat će se obilaznim pravcem kretanja, odnosno Ljubljanskom ulicom i dalje Ulicom Pavlovac.

Javni gradski prijevoz Opatijskom ulicom će se ukinuti, odnosno četiri autobusne stanice koje se nalaze na tom potezu neće biti u funkciji. Linija 32 javnog gradskog prijevoza preusmjerit će prometovanje obilaznim pravcem kretanja, odnosno Ljubljanskom ulicom i dalje Ulicom Pavlovac. (Izvor Fiuman.hr)

Radionica “Petkom u pet”: Kako je Geppetto naučio Pinokija da više ne kopa nos

Lionsi pripremaju 1. HUMANITARNI MASKENBAL za kupnju CTG uređaja za Dom zdravlja Poreč