in

Općina Motovun nastavlja s mjerama pomoći svojim gospodarstvenicima

Općinsko vijeće Općine Motovun je na svojoj 20. sjednici donijelo odluke o daljnjem smanjenju zakupnine poslovnih prostora i javnih površina u vlasništvu Općine Motovun za razdoblje od prosinca 2020. godine do prosinca 2021. godine, kako bi pomogla gospodarstvenicima sa svog područja u ovom izrazito teškom i izazovnom razdoblju.

U Općini Motovun su svjesni teške i vrlo neizvjesne gospodarske situacije u kojoj se nalaze gospodarstvenici s područja Općine Motovun zbog nemogućnosti normalnog poslovanja, čiji su uzrok posebne okolnosti uzrokovane epidemijom bolesti COVID-19 te su donesene odluke kojima se nastoji ublažiti negativne posljedice na poslovanje gospodarstvenika.

Svim zakupoprimcima poslovnih prostora i javnih površina za sve djelatnosti (osim trgovinske djelatnosti – prodaja prehrambenih proizvoda, telekomunikacijske djelatnosti te bankarske i novčarske djelatnosti) koji u poslovnim prostorima i na javnim površinama svoju djelatnost obavljaju tijekom cijele kalendarske godine određuje se 80%-tno smanjenje zakupnine za mjesece od prosinca 2020. godine do kraja lipnja 2021. godine te 25%-tno smanjenje zakupnine za mjesece od srpnja do kraja prosinca 2021. godine.

Općina Motovun je prije godinu dana donijela čitav paket mjera s ciljem pomoći svojim sugrađanima i gospodarstvenicima čije je poslovanje izravno ugroženo epidemijom bolesti COVID-19, čime je pokazala solidarnost i razumijevanje za potrebe svih svojih sugrađana i gospodarstvenika.

U Općini Motovun su svjesni kako samo zajedničkim snagama, fokusirani i ujedinjeni ka istom cilju, u sinergiji privatnog i javnog sektora mogu uspješno prebroditi posljedice pandemije uzrokovane virusom SARS -COV-2, priopćeno je iz općine.

Mještani Dajle održali radnu akciju čišćenja

Otvoren natječaj za zanimanje policajac/policajka