in

Općina TAR-VABRIGA stradalima od potresa odvezla dvije tone donacija

Delegacija Općine Tar-Vabriga na blagdan Sveta tri kralja odvezla je donacije stradalima od potresa na području mjesta Glina, Petrinja i Mala Gorica. Prevezli su im oko dvije tone razne robe – hranu, grijalice, higijenske potrepštine, pelene, kreme, hranu za djecu, maskice, dezinfekcijska sredstva te ostalo što je navedeno kao potreba za točno određene obitelji.

Krenuli su s dva kombija na čelu s načelnikom Nivijom Stojnićem. Jedan dio donacija išao je direktno obiteljima na ruke, konkretno starijim domaćinstvima u Maloj Gorici i okolici. Ostatak su ostavili u skladištima Crveno križa u Glini i Petrinji, jer su se uvjerili da velik broj ljudi stoji u redovima i dobije ono što im je potrebno. Veliki su to prostori, skladišta u kojima je roba posložena i dijeli se potrebitima. U to su se uvjerili na licu mjesta.

Općina je na ovu donaciju potrošila oko 40 tisuća kuna. Spomenutoj donaciji potrebno je dodati i tri palete kruha koje je donirala tvrtka Radnik Opatija i koje je delegacija iz Tara predala istog dana.

– I inače nastojimo pomoći potrebitima kada se nešto dogodi ili kada je nekome potrebna pomoć, navodi Stojnić.

Povrh toga, Sisačko-moslavačkoj županiji općina je odmah nakon potresa uplatila 20.000 kuna na račun za pomoć. Spremni su uplatiti još, bude li trebalo.

POREČ: Dežurstvo ljekarni nedjeljom u siječnju i veljači

HZMO uveo nove, vrlo korisne usluge