in

Općina Vižinada dobila još 2,4 milijuna bespovratnih sredstava za vrtić

Foto Općina Vižinada

Općini Vižinada stigao je ugovor o dodatnom sufinanciranju provedbe EU projekta “Građenje i opremanje dječjeg vrtića Vižinada” u visini od 2,4 milijuna kuna koje je odobrilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

-S ovom posljednjom potporom zaokružili smo financiranje projekta novog vrtića čime ukupan iznos odobrenih bespovratnih sredstava iznosi 8,9 milijuna kuna, a vlastito učešće Općine Vižinada iznosi 2,2 milijuna kuna ili 20% ukupnih troškova. Iza svih tih potpora stoji jako puno sati rada, truda, ali i volje. Zahvaljujem svima koji su prepoznali važnost našeg projekta i uključili se u financiranje kao i svima koji su sudjelovali u samoj pripremi i provedbi. Nastavljamo dalje s novim projektima koje kontinuirano prijavljujemo na aktualne natječaje, komentirao je načelnik Vižinade Marko Ferenac.

Značajna je to pomoć za općinski proračun za jedan od najvažnijih projekata. Novi vrtić koji polazi 50-ak djece već je u pogonu a otvoren je prošle godine u rujnu.

Podsjetimo. Za ostvarenje investicije ukupno vrijedne 11,2 milijuna kuna dobivena su sredstva iz EU fondova, odnosno 5,2 milijuna iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske (kroz podmjeru 7.4.), a još 1,2 milijuna odobreno je iz sad već bivšeg Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku. Iz Programa ravnomjernog razvitka Istarske županije dobili su još 60 tisuća kuna, a sada i oko 2,44 milijuna kuna iz Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2020. godinu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU. Bez ovih sufinanciranja općina bi teško mogla sama platiti gradnju i opremanje vrtića.

Time je dodatno umanjeno opterećenje općinskog proračuna za ovu iznimno važnu investiciju kojom su mladim obiteljima olakšali život, ali i stvorili uvjete za ostanak.

plaža materada dobiva nove sadržaje

Porečka plaža Materada Sjever uskoro će dobiti još sadržaja za djecu, stijenu za penjanje…

tartufi

Dani tartufa u Livadama: Poziv stručnjacima i znalcima da doprinesu on-line dijelu manifestacije