in

Porečka plaža Materada Sjever uskoro će dobiti još sadržaja za djecu, stijenu za penjanje…

Grad Poreč pokrenuo je još jedan projekt kojim se nastavlja dobra i pozitivna tradicija uređenja gradskih plaža na području Grada, a sve kako bi osigurao ugodniji, kvalitetniji i ljepši boravak lokalnom stanovništvu i turistima. U proteklom razdoblju Grad je uredio desetak gradskih plaža u što je uloženo više oko 20 milijuna kuna. Sve su te plaže, poput Gradskog kupališta ili plaže na S. Martinu, jako dobro prihvaćene i posjećene kako od domaćih ljudi, tako i od gostiju.

Riječ je o uređenju jedne od najatraktivnijih i najposjećenijih plaža Poreštine – dio plaže Materada Sjever, sve u dogovoru s lokalnim Mjesnim odborom Veli Maj. Na toj plaži već postoje određeni sadržaji koji su izvedeni u različitim periodima i oni se zadržavaju, uz uklapanje dodatnih novih sadržaja u sklopu ove investicije. Na današnjoj površini kupališta formiraju se tri zone sekundarnog sunčališta na pijesku, i ona se nalaze uz samu pješačku stazu, uz plažu. Forme sunčališta su razlomljene i prilagođene postojećem drveću na lokaciji, a unutar određenih lomova postavit će se klupe orijentirane prema moru.

Prema istoku zone, uz postojeće sadržaje grilla, igrališta za odbojku na pijesku te fitness na otvorenom, uredit će se zona dječjeg igrališta na pijesku s novim sadržajima i novim spravama u koju će biti uklopljeno postojeće igralište sa sadržajima poput klupe za dojilje i igrala prilagođena djeci s posebnim potrebama. Postavit će se i stijena za penjanje.

Stalci za bicikle postavit će se uz pješačku stazu uz plažu na početku i na kraju zone kupališta, koševi  će biti raspoređeni po cijeloj zoni, dok će se u sredini zone postaviti se pametna klupa. Dodatno, na dijelovima iznad dječjeg pješčanika, iznad dijela dječjeg igrališta te iznad dijela sekundarnih sunčališta postavit će se zaštitna sunčana jedra.

Dodajmo kako se u investiciju uključila i Turistička zajednica Grada Poreča, koja će financirati izgradnju sanitarnog čvora. Već je ranije, za uređenje plaže novim sadržajima, Grad Poreč uspješnom prijavom na javni poziv, ostvario sufinanciranje projekta u iznosu od 400.000  bespovratnih kuna od Ministarstva turizma i sporta.

Radovi su krenuli, izveden je iskop uz postojeći potporni zid radi sanacije istog, izvedeni su kanali za dovod struje i vode te su pripremljene površine za izradu platoa sa sportskim spravama, a dovršetak radova očekuje se krajem godine.

istarska županija predstavnici u izoli

Istarska županija našla rješenje za zbrinjavanje hitnoća s Bujštine u Izoli

vižinada novi vrtić snimljen iz zraka

Općina Vižinada dobila još 2,4 milijuna bespovratnih sredstava za vrtić