in

Općina Vižinada udrugama dodijelila više od 35 tisuća eura

Foto Općina Vižinada

Općina Vižinada svake godine financijski podrži rad nevladinih udruga i organizacija na svom području te im pomogne u provedbi njihovih projekata koji su od interesa za opće dobro, pa je tako iz proračuna za 2024. u ove svrhe dodijeljeno ukupno 35,5 tisuća eura. Ugovori s predstavnicima udruga potpisani su danas 14. svibnja u općinskoj vijećnici u Vižinadi.

Udruge su se za dodjelu sredstava prijavile kad je Općina 26. veljače ove godine raspisala Javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro iz proračuna Općine Vižinada-Visinada u 2024. godini. Nakon zaprimljenih zahtjeva Općinski načelnik je 08. svibnja usvojio odluku kojom se utvrđuju korisnici i financijska sredstva dodijeljena udrugama temeljem spomenutog i provedenog javnog natječaja, a novac je raspodijeljen kroz nekoliko programskih kategorija.

U okviru Programa javnih potreba u kulturi Zajednica Talijana Vižinada dobila je 8000 eura za razne kulturne aktivnosti, dok je za Program javnih potreba u sportu dodijeljeno ukupno 20 tisuća eura. Od toga je Kickboxing klub Zeus dobio 3500 eura za sportska pripremu, poduku i zdravstveno usmjereno vježbanje, Boćarski klub Vižinada 3200 eura za boćarsko natjecanje u II B županijskoj ligi Sjever, NK Vižinada 11.300 eura za razne aktivnosti kluba, Streljački klub Target 1500 eura za treniranje sportaša i rekreativaca sportskog streljaštva i organizaciju natjecanja te Biciklistički klub Parenzana 500 eura za svoj program rada u ovoj godini.

Novac je dodijeljen i u okviru Programa ostalih društvenih potreba (socijalna skrb), i tu je Društvo invalida Poreč dobilo 300 eura za funkcioniranje mobilnog tima, Sigurna kuća Istra 300 eura za aktivnosti pomoći ženama žrtvama nasilja te Savez udruga osoba s invaliditetom IŽ 300 eura za program “Savjetovanjem i edukacijom do kvalitetnijeg života osoba s invaliditetom”. Nadalje, u sklopu istog programa, ali u području lova, ribolova i zdravstva, Lovačka udruga “Fazan” dobila je 4000 eura za lovozakupninu te sanaciju i uređenje lovačkog doma.

Naposljetku, također unutar Programa društvenih potreba, Klub studenata Rijeka dobio je 250 eura za godišnji program rada Kluba studenata “Istarski klub”, Udruga za promicanje edukacije u prirodi “Drijade” ostvarila je pravo na 700 eura za program “Izvor kao izvor života”, Udruga Sonda za promicanje kreativnosti, edukaciju i razvoj lokalne zajednice dobila je 697 eura za organiziranje radionica fotografije, Društvo Josip Broz Tito 250 eura za svoje aktivnosti poput polaganja vijenaca i obilaska spomenika, te Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Podružnica IŽ 700 eura za provedbu ovogodišnjeg programa rada.

Iznimno nam je drago što smo i ove godine uspjeli osigurati dio proračunskog novca za podupiranje rada udruga i nadamo se da će im dodijeljeni iznosi pomoći u provedbi njihovih programa koji su od iznimne važnosti za cijelu lokalnu zajednicu.

Foto Tanja Kocijančić

Gušti Merkata u Poreču: Od petka nova manifestacija na tržnici. Pogledajte što vas sve fino čeka

Foto Grad Poreč

POREČ: Tristotinjak mališana na jubilarnom Olimpijskom festivalu dječjih vrtića