in

OPREZNO U PROMETU: Zbog berbe grožđa traktori na cestama

Vrijeme je jesenske berbe i poljoprivrednih radova te je na prometnicama veći broj traktora i radnih strojeva zbog čega policija poziva na pojačani oprez

Vrijeme je jesenske berbe i poljoprivrednih radova te je na prometnicama sve više traktora i radnih strojeva. Stoga policija poziva sve sudionike u prometu na pojačan oprez, priopćila je PU istarska.

Radi sigurnosti vozača ove skupine vozila, ali i ostalih sudionika u prometu, apeliramo na vozače traktora da vode računa o tehničkoj ispravnosti traktora i priključnih vozila, naročito o ispravnosti uređaja za zaustavljanje i za osvjetljavanje vozila, te da vode računa o konfiguraciji terena, nagibima i nizbrdicama da ne bi došlo do prevrtanja traktora prilikom obavljanja radova.

Podsjećamo da traktori trebaju biti opremljeni sigurnosnom kabinom ili zaštitnim lukom koji štiti vozača od ozljeda u slučaju prevrtanja traktora.

Posebno ističemo da na traktorskim priključcima nije dozvoljen prijevoz osoba. U prikolicama gdje je to dopušteno, prevoziti se može najviše pet osoba, s time da ne smiju stajati ili sjediti na na stranicama prikolice.

Prilikom uključenja na kolnik sa zemljanih i sličnih površina s kotača treba obavezno ukloniti blato.

Policijska uprava istarska upozorava i ostale vozače na povećani oprez zbog prisutnosti traktora i radnih strojeva u prometu, s obzirom da su ta vozila puno sporija od ostalih, a nesreće se događaju uslijed nepropisnih pretjecanja.

KAZNENO PRIJAVLJENA: Pijana djevojka jednog policajca ugrizla za ruku, a drugog udarila u prsa

U Tjednu cjeloživotnog učenja: 30. rujna u Poreču prezentacija HULAHOOPINGA