in

Ostanite za vikend kod kuće, a policija će brinuti za vas

Foto MUP

Policija zahvaljuje građanima na razmijevanju i poziva ih da nastave brinuti o svom zdravlju te da i ovaj vikend ostanu doma

Pred nama je još jedan vikend koji poziva na druženje i izlazak u prirodu, no Policijska uprava istarska apelira na građane da nastave pozitivan trend niskog broja oboljelih u Istri te da ipak ostanu kod kuće.

Policijski službenici i ovaj će vikend provesti radno, brinući o sigurnosti građana i o njihovom zdravlju. Osim što će obavljati svoje redovne aktivnosti, provjeravat će i da li svi poštuju odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene u cilju sprječavanja širenja koronavirusa. Pojačano će obilaziti parkove, igrališta, šetnice, plaže i sva druga mjesta na kojima bi se građani mogli okupljati, provjeravat će da li osobe kojima je određena mjera samoizolaciju borave kod kuće te da li osobe koje napuštaju mjesta prebivališta ili stalnog boravka imaju za to propisanu propusnicu.

Budući da su preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da građani iz svojih domova izlaze samo ukoliko je to nužno, policija poziva sve građane da prilagode svoje navike i da slušaju savjete stručnjaka jer ćemo samo na taj način doprinijeti smanjenju širenja bolesti. Pozivaju se oni građani koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru da vode računa o tome da se ne grupiraju i da održavaju socijalnu distancu te da za boravak u prirodi odaberu mjesta za koja znaju da ih ne posjećuje velik broj ljudi.

Posebno se upozoravaju osobe kojima je određena mjera samoizolacije da su se dužne strogo pridržavati mjere, odnosno da ne smiju izlaziti iz kuće,  a u slučaju potrebe za odlaskom kod liječnika prethodno se trebaju javiti telefonom obiteljskom liječniku ili hitnoj pomoći.

Policijska uprava istarska zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice. Budite odgovorni i ovog vikenda ponovno ostanite doma!

KAŠTELIR usvojio prve mjere pomoći za poduzetnike – oslobađanje obveze zakupnina za prostore i komunalne naknade, odgode plaćanja…

Istarski Stožer, 18. travnja: Svi nalazi opet NEGATIVNI