in

Otkazan Sajam pršuta u Tinjanu

Nakon prošlogodišnjeg, najuspješnijeg do sada Internacionalnog sajma pršuta u Tinjanu (ISAP), organizatori su se veselili novom izdanju. No, s obzirom na sve okolnosti koje su nastale zbog epidemije, u Općini Tinjan zaključuju da zdravlje ljudi i provođenje protuepidemijskih mjera moraju biti apsolutni prioritet. Stoga je odlučeno da se ISAP ove godine neće održati.

Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu svake godine posjeti više od 25.000 ljudi, a izlagači, proizvođači pršuta, dolaze iz različitih zemalja svijeta. U trenutačnoj situaciji naprosto nije moguće organizirati događanje na takav isti način, po kojemu je ISAP međunarodno poznat i priznat, pa je najracionalnija odluka bila da se ovogodišnji sajam ne održi.

Istra je od početka epidemije jedna od regija s najboljom epidemiološkom slikom u Hrvatskoj, zahvaljujući kvalitetno osmišljenim mjerama i odgovornosti svih onih koji u Istri žive i borave.

Upravo zbog te odgovornosti, i poštivanja odluka nadležnih zdravstvenih tijela, ISAP će Tinjanci organizirati 2021. godine.  

Zatvara se promet od ST. PORTUN do KOSINOŽIĆA – Uskoro nastavak gradnje kanalizacije vrijedne 3 milijuna kuna

Bez vode 3. rujna dio porečkog starog grada