in

OVO JE UPOZORENJE: U posljednja 24 sata Hrvatska ima 11 novooboljelih – Ne putujte u zemlje gdje broj zaraženih raste

Ministar Davor Božinović kazao je da je ova današnja situacija upozorenje da je virus i dalje tu. Naveo je da je važno da naši građani i dalje ne putuju u inozemstvo, pogotovo u države u okruženju gdje je veći broj oboljelih. 

Premijer Andrej Plenković u uvodnoj je riječi na sjednici Vlade komentirao povećan broj novozaraženih koronavirusom u Republici Hrvatskoj, piše Poslovni.hr.

Porast od prošlog vikenda, zabilježeno je ukupno preko 20 oboljelih i smatramo da je preko 2 mjeseca ograničenog kretanja i dolaskom lijepog vremena razumljivo da su se naši sugrađani opustili, ovi brojevi govore da je oprez nužan, rekao je premijer Plenković.

Istaknuo je da pandemija ne jenjava te da je dnevni broj novooboljelih u svijetu nikad veći nego ovih dana, spomenuvši da je samo jučer u svijetu zaraženo preko 140 tisuća ljudi.

Također, vidimo da se pandemija pogoršava u našem okruženju. To su sve razlozi za povišeni oprez”, rekao je Plenković, dodavši da su većina novozaraženih u Hrvatskoj ljudi koji su se vratili iz BiH i Srbije, te jedan slučaj iz Slovenije.

“Apeliram na sve sugrađane da budu vrlo oprezni, upravo onako kako se sugerira cijelo vrijeme, da što više obraćamo pozornost. Moramo zadržati one ključne mjere koje sprečavaju zarazu, a to se posebno odnosi i na izbjegavanje rukovanja ukoliko se može, i to ponajviše, te pranje ruku i dezinfekcija. To su elementi preventive koji su najučinkovitiji, ne bi bilo dobro da ih zanemarimo”, rekao je premijer, poručivši građanima da povedu računa o oprezu.

Istaknuo je i da je Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” dobila aparat koji je u stanju dnevno izolirati preko 1500 uzoraka. “Tehnologija vrijedna više od 3 milijuna kuna bez naknade je ustupljena infektivnoj klinici Fran Mihaljević”, rekao je premijer.

Na današnjoj sjednici Vlade objavljeno je da u Hrvatskoj u posljednja 24 sata imamo 11 novoobolejelih od covida-19.

Većina je unos iz inozemstva no ima i lokalne transmisije, moglo se  čuti od nadležne osobe iz Ministarstva zdravstva. Navedeno je i da su svi su kontakti utvrđeni i te da je situacija je pod kontrolom.

RH i dalje ima povoljnu epidemiološku sliku, ali građani moraju biti svjesni da i dalje broj oboljelih raste u svijetu i da se moramo i dalje držati preventivnih mjera, piše Poslovni.hr.

Istarski Stožer upozorava: Pridržavajte se mjera, jer se situacija u susjednim zemljama pogoršava

VRSAR: Zeleni otpad Usluga će odvoziti petkom