in

Istarski Stožer upozorava: Pridržavajte se mjera, jer se situacija u susjednim zemljama pogoršava

Foto RAdio Labin

Istarski Stožer civilne zaštite priopćio je danas – nakon objave da imamo dva novozaražena iz Pule koji su se vratili iz Bosne i Hercegovine – da se epidemiološka situacija u pojedinim državama s kojima Republika Hrvatska graniči pogoršava iz dana u dan.

-Na području Istarske županije svakim danom dolazi sve veći broj turista iz raznih država. Sve to ima i imat će utjecaja na epidemiološko stanje na području Istarske županije, koja je do danas dulje razdoblje bila bez oboljelih od COVID-19 virusa te se većina građana opustila u provođenju mjera zaštite kao i većina pravnih osoba, što je omogućavala povoljna situacija, navodi Stožer.

Na temelju svega navedenog Stožer upozorava sve pravne osobe na području Istarske županije, kao i građane na potrebu poštivanja mjera i to:

  1. fizička udaljenost od najmanje 1,5 metara na svim područjima života i rada ljudi, na javnim površinama, tržnim centrima, javnim ustanovama i ostalim objektima javnog okupljanja, kao i na otvorenim površinama.
  2. Provođenje pojačanih higijenskih mjera na zatvorenim i otvorenim prostorima, osobne higijene, te korištenje dezinfekcijskih sredstava.
  3. Nošenje zaštitnih maski osoblja koje radi s građanima u javnim ustanovama, tržnim centrima i ugostiteljskim objektima, turističkim naseljima, kao i nošenje zaštitnih maski korisnika usluga navedenih pravnih osoba.

Provođenje ovih mjera osigurava da se virus ne može širiti među populacijom, odnosno osigurava i daljnje povoljno stanje. Sustav koji je uspostavljen na području Istarske županije uz podršku Županije, gradova i općina osigurava kvalitetno reagiranje na moguću pojavu virusa te saniranje u vrlo kratkom vremenskom periodu.

POREČ: Održano predavanje o paušalnom oporezivanju obrta

OVO JE UPOZORENJE: U posljednja 24 sata Hrvatska ima 11 novooboljelih – Ne putujte u zemlje gdje broj zaraženih raste